G7 назвала Росію стороною війни на Донбасі та нагадала про вимоги
Категорія
Політика
Дата публікації

G7 назвала Росію стороною війни на Донбасі та нагадала про вимоги

G7 назвала Росію стороною війни на Донбасі та нагадала про вимоги
Джерело:  online.ua

Війна на Донбасі триває майже 7 років потому після російського вторгнення, а представники Кремля тим часом на переговорах продовжують саботувати процес врегулювання. Зокрема, Москва намагається проштовхнути на переговори представників окупаційного режиму в ОРДЛО та усунутися на позицію “посередника”. За цим спостерігають не тільки у Києві, але за межами України. У четвер, 18 березня, представники країн “Великої сімки” нагадали російській стороні про її реальний статус у протистоянні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт уряду Великої Британії.

Згідно зі спільною заявою, санкційний тиск на РФ триватиме, поки не відновиться територіальна цілісність України, а російські війська не залишать Крим і Донбас.

“Ми, міністри закордонних справ Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Сполученого Королівства та Сполучених Штатів Америки та високий представник Європейського союзу, єдині в нашому засудження дій Росії щодо підриву суверенітету України, територіальної цілісності та незалежності”, - говориться у заяві.

Представники “Великої сімки” звернулися до російського режиму з вимогою звільнити усіх політв’язнів, заарештованих на території окупованого Криму, а також допустили в регіон міжнародних спостерігачів.

Також вони не забули у заяві торкнутися теми дестабілізації ситуації на Донбасі, яка сталася упродовж кількох останніх місяців.

“Повне виконання мінських угод — це шлях до миру. Росія є стороною конфлікту на сході України, а не посередником”, - зауважили в урядах держав.

G7 закликає російську сторону схаменутися й не займатися розпалюванням збройного протистояння, а також припинити фінансову й військово-ресурсну підтримку окупаційних режимів разом з фактично примусовою паспортизацією.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда американського лідера Джо Байдена офіційно заявила, що офіційний Лондон в найближчі тижні потужно відповість на комплекс "дестабілізуючих дій" з боку людей очільника Кремля Володимира Путіна та усієї РФ. За словами Джен Псакі, відносини офіційного Вашингтону та особисто американського лідера Джо Байдена з російською владою будуть "сильно відрізнятися від того, що ми спостерігали за останні чотири роки" — тобто за президентства Дональда Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?