G7 посилять санкції на енергоносії та експорт з РФ — Reuters
Категорія
Економіка
Дата публікації

G7 посилять санкції на енергоносії та експорт з РФ — Reuters

G7 посилять санкції на енергоносії та експорт з РФ — Reuters
Джерело:  online.ua

Лідери країн G7 планують посилити санкції проти Росії на саміті в Японії. Вони будуть спрямовані на енергоносії та експорт, які підтримують військові зусилля Москви.

Джерело: Reuters

G7 запровадять нові санкції проти Росії

За словами джерел, нові заходи будуть спрямовані на ухилення від санкцій щодо третіх країн, а також на підрив майбутнього виробництва енергії в Росії та обмеження торгівлі, яка підтримує російську армію.

Повідомляється, що в США також очікують, що члени G7 погодяться змінити свій підхід до санкцій. Він полягатиме у тому, що певні категорії товарів були заборонені автоматично, якщо вони не входять до списку схвалених.

Це може ускладнити Москві пошук прогалин у режимі санкцій.

Повідомляється, що точні сфери, у яких застосовуються нові правила, ще обговорюються.

Зеленський ввів санкції проти нових осіб

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про запровадження нових санкцій проти осіб, які допомагали Росії контролювати завод "Запоріжсталь".

За словами Зеленського, сьогодні в Україні санкційний день — він уже підписав відповідні укази щодо запровадження нових обмежень.

Зеленський додав, що запускається процедура конфіскації російської частки, тепер "Запоріжсталь" працюватиме для України та українців.

Варто зауважити, що "Запоріжсталь" є одним з найбільших металургійних підприємств у Європі. Щороку в чотирьох доменних печах комбінат виплавляє 2,6 млн тонн чавуну для виробництва сталі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?