G7 проводить екстрену зустріч через поширення штаму Омікрон
Категорія
Світ
Дата публікації

G7 проводить екстрену зустріч через поширення штаму Омікрон

G7 проводить екстрену зустріч через поширення штаму Омікрон
Джерело:  online.ua

Міністри охорони здоров'я G7 проводять екстрену нараду через поширення нового штаму Omicron. Зустріч відбувається на тлі низки позитивних результатів тесту Omicron у Великій Британії, Німеччині та Італії. Міністр охорони здоров'я Франції заявив у неділю, що цей штам, ймовірно, також циркулюватиме у Франції.

Джерело: Twitter  G7 UK

«Ідентифікації поки немає, але це питання часу», - сказав Олів'є Веран.

Головує під час сьогоднішньої зустрічі глава МОЗ Британії, Саджид Джавід.

“Країни G7 працюють разом, щоб надати міжнародну відповідь на боротьбу з пандемією», - йдеться у повідомленні британського представництва “Великої сімки” у Twitter.

До G7 входять Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Великобританія та США, і нині Великобританія головує.

На території України Omicron наразі не виявлено - Ляшко

Нагадаємо, в українському МОЗ сьогодні заявили, що наразі новий штам на території України не виявлено. Глава відомства Віктор Ляшко також заявив на сьогоднішньому брифінгу, що Кабмін прийняв рішення виділити додаткових 67,5 млн грн на закупівлю додаткової кількості тест-систем для виявлення штамів COVID-19.

"Зараз в Україні діє система моніторингу поширення штамів коронавірусу. На рівні областей існує певний резерв ПЛР-тест-систем для визначення штаму "Дельта". Урядом також прийнято рішення про виділення додаткових 67,5 млн гривень на закупівлю додаткової кількості таких тест-систем. Усі не-"Дельта" зразки підлягатимуть обов’язковому повногеномному секвенуванню. На сьогодні штам "Омікрон" не виявлено на території України", - сказав Ляшко.

Також сьогодні ми повідомляли, що лікарі вже починають попереджати про перші ознаки ймовірної інфікованості. Зокрема, приводом ізолюватися та звернутися за медичною допомогою мали б стати першіння в горлі, легкі м’язові болі та сухий кашель. І хоча ці ознаки є поширеними і для низки інших хвороб, зайвий раз переконатися у власній безпечності для навколишніх не завадить.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?