ВООЗ нарешті розповіла про новий штам коронавірусу Омікрон
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ нарешті розповіла про новий штам коронавірусу Омікрон

ВООЗ нарешті розповіла про новий штам коронавірусу Омікрон
Джерело:  online.ua

Керівництво Всесвітньої організації охорони здоров’я після проведення екстренного засідання та тривалих консультацій дійшло висновку, що в нового штаму коронавірусу, який нещодавно виявили в ПАР, вища ймовірність повторного зараження людини.

Джерело:  BBC NewsReuters

У ВООЗ пояснили небезпечність нового штаму коронавірусу Омікрон

Представники ВООЗ звертають увагу на те, що новий штам віднесли до таких, чиї мутації насторожують. Окрім того, наголошується, що йому присвоїли ім’я за грецькою абеткою "Омікрон".

За попередніми даними, він заразніший, а також має більший ризик повторного зараження людини, порівняно з іншими штамами.

Як уже згадувалося раніше,25 листопада науковцям вдалося виявити новий штам вірусу в Ботсвані в Африці. За словами доктора Тома Пікока, який є вірусологом з коледжу Лондона, він першим помітив поширення нового штаму. Вчений зразу ж назвав комбінацію мутацій у варіанті "жахливою" та назвав його "гіршим за всі інші".

"Проти ночі 26 листопада Велика Британія призупинила все авіасполучення з країнами, розташованими в південній частині Африки, через новий загрозливий штам вірусу. Невдовзі до неї доєднались кілька інших європейських країн. Удень 26 листопада офіційно підтвердили випадок зараження новим штамом у Бельгії",- йдеться в повідомленні.

У ПАР виявили новий варіант коронавірусу C.1.2

Що важливо розуміти, ще у травні поточного року в Африці виявили новий варіант коронавірусу з множинними мутаціями.

Наразі цей штам стрімко поширюється в більшості провінцій Південної Африки і семи інших країнах Африки, Європи, Азії і Океанії.

"Річард Лесселлс, фахівець з інфекційних захворювань і один з авторів дослідження щодо C.1.2, сказав, що його поява свідчить, що "ця пандемія ще далека від завершення, і цей вірус все ще вивчає способи, як потенційно краще заразити нас", — йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?