Глава BioNTech здивував заявою про ревакцинацію проти COVID-19
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Глава BioNTech здивував заявою про ревакцинацію проти COVID-19

Глава BioNTech  здивував заявою про ревакцинацію проти COVID-19
Джерело:  online.ua

Очільник німецької фармацевтичної компанії BioNTech Угур Шахін неочікувано для всіх озвучив прогноз, що ревакцинацію проти COVID-19 потрібно проводити щороку.

Джерело: Welt

Шахін запевняє, що вакцинація – ефективна протидія COVID-19

За словами очільника фармкомпанії, протистояти поширенню коронавірусу можна лише за допомогою вакцинації. Він також прогнозує, що у майбутньому робити щеплення від COVID-19 потрібно буде регулярно.

"Проходити ревакцинацію від коронавірусу, швидше за все, буде потрібно щороку", – попередив він.

Як стверджує очільник BioNTech, наразі необхідності у виробництві нових вакцин проти коронавірусу немає. Проте він припускає, що нові препарати можуть знадобитися світу вже у наступному році.

Що наразі відомо про ревакцинацію проти COVID-19

Варто звернути увагу на те, що ревакцинацію та вакцинацію бустерною дозою проводять активно в Ізраїлі. Згідно з останніми даними, там вже встигли ревакцинувати майже 3 мільйони людей – це 31,44% дорослого населення.

Що важливо розуміти, в нашій країні поки не йдеться про ревакцинацію: отримати третю дозу препарату проти COVID-19 можна лише в тому випадку, якщо це потрібно для поїздки за кордон, де це вимагають.

Окрім того, в найближчому майбутньому робити третє щеплення можуть рекомендувати людям з груп ризику – з ослабленим імунітетом. Додаткове щеплення пропонуватимуть зробити після 6 – 8 місяців після стандартного курсу вакцинації. Лікарі також нагадують, що ревакцинація та бустерна доза вакцини – це різні речі.

"Бустерна доза вакцини призначена для людей, чия імунна відповідь могла згодом ослабнути. Щеплення бустерною дозою робитимуть не раніше ніж через 6 місяців після другого щеплення. Третя доза вакцини робиться щонайменше після 28 днів після другої дози. Її можуть рекомендувати для людей, у яких немає достатньо сильної імунної відповіді від перших двох доз", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?