У МОЗ розповіли про зміни правил "жовтої" зони карантину
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ розповіли про зміни правил "жовтої" зони карантину

У МОЗ розповіли про зміни правил "жовтої" зони карантину
Джерело:  online.ua

За словами глави МОЗ Віктора Ляшка, однієї дози вакцинації може стати недостатньо і працівники та відвідувачі закладів, що перебувають у “жовтій” зоні карантину повинні будуть мати сертифікат, що підтверджує проходження повного курсу.

Джерело: брифінг МОЗ

У відомстві вже працюють над посиленням правил перебування в цій зоні протиепідемічної безпеки, Ляшко проінформував громадськість про зміни під час свого сьогоднішнього брифінгу.
Пояснюють обмеження тим, що на європейському континенті ситуація досі дуже складна, тож ризик ще одного спалаху на території нашої країни залишається високим.

“Європа палає по другому колу. Ризик повторного спалаху в Україні все ще дуже високий. Наразі горить Німеччина, Польща, Нідерланди», - констатує Ляшко.

Розширення переліку професій, для представників яких вакцинація є обов’язковою

З 9 грудня набуває чинності наказ щодо розширення переліку професій, для представників яких вакцинація є обов’язковою.

“Цього разу йдеться про працівників центральних органів виконавчої влади, працівників закладів, що надають соціальні послуги, заклади захисту прав дітей, реабілітаційних закладів, працівників підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави. Йдеться, крім іншого, про “Укрпошту”, “Укрзалізницю” та інші», - зазначає Ляшко.

Зазначимо, що раніше у регіонах "жовтої" зони карантину достатньо було отримання однієї дози для відвідування громадських закладів, так і для роботи персоналу цих сфер в цілому.

Нагадаємо, незмінними залишаються правила про обов'язковий масковий режим і соціальну дистанцію. Масові заходи наразі можна проводити за умови - одна людина на 4 квадратних метри. Обмеження по числу відвідувачів діють також і в фітнес-центрах і басейнах - одна людина на 10 кв. м.

Нагадаємо, за останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Дніпропетровській (864), Миколаївській (655), Одеській (451), Запорізькій (446) і Донецькій (402) областях.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?