Тисяча гривень вакцинованим. Рада підтримала ініціативу Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Тисяча гривень вакцинованим. Рада підтримала ініціативу Зеленського

Тисяча гривень вакцинованим. Рада підтримала ініціативу Зеленського
Джерело:  online.ua

Рада підтримала законопроєкт про виділення вакцинованим українцям тисячі гривень після проходження процедури щеплення. 285 депутатів народних обранців проголосували «за».

Джерело: повідомляє  пресцентр ВРУ

“Метою законопроекту є забезпечення соціальної підтримки застрахованих осіб у зв'язку із запровадженням на території окремих регіонів обмежувальних протиепідемічних заходів, що призвели до тимчасового зупинення діяльності суб'єктів господарювання. А також стимулювання суб'єктів господарювання та найманих працівників до вакцинації», - пояснюють ініціативу.

На ініціативу мають виділити 3 мільярди грн із держбюджету на 2021 рік. Перш ніж програма запрацює, депутати мають ухвалити законопроєкт у другому читанні та направити документ на підпис президенту.

Нагадаємо, ініціативу про виплату тисячі гривень кожному вакцинованому висунув глава держави. Володимир Зеленський уточнив, що гроші можна буде витратити на конкретний перелік послуг. Він анонсував, що програма стартує 19 грудня. Крім того, що до кінця року на неї виділять 3 мільярди грн, ще стільки ж — на початку 2022 року. Отримати тисячу гривень зможуть ті, хто пройшов повний курс вакцинації.

Як виплачуватимуть кошти — поки узгоджують, але це точно не будуть робити готівкою на руки. У Зеленського розповідають, що це буде певний ваучер, сертифікат або депозит на перелік товарів та послуг. Вичерпний список обіцяють оголосити найближчим часом.

Гроші можна буде витратити на квитки у кінотеатр, на концерт, подорож

Раніше уточнив умови виплат також глава уряду Денис Шмигаль. Він зазначив, що кошти виплачуватимуть з допомогою застосунка “Дія”, йдеться про пересилання на віртуальні рахунки.

За совами прем’єра, гроші можна буде витратити на квитки у кінотеатр, театр, на концерт, заняття спортом чи подорожі Україною потягом або літаком.

Нагадаємо, за останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (1483), Дніпропетровській (1892), Запорізькій (1240), Донецькій (1203) і Полтавській (1100) областях.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?