Експерт озвучив прогноз щодо нової хвилі COVID-19 в Україні
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Експерт озвучив прогноз щодо нової хвилі COVID-19 в Україні

Експерт озвучив прогноз щодо нової хвилі COVID-19 в Україні
Джерело:  online.ua

Нещодавно очільник МОЗ Віктор Ляшко офіційно повідомив, що захворюваність на коронавірус в Україні почала знижуватися, однак показник смертності досі на високому рівні. Експерти звертають увагу на те, що в наступному році ситуація з пандемією залежатиме від кількох чинників.

Джерело: KSE

Наступна хвиля COVID-19 в Україні може початися у січні 2022 року

За словами очільника Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрія Ганиченка, захворюваність почне знову зростати вже з січня 2022 року - це буде нова хвиля коронавірусу.

На переконання експертів, усе залежатиме від двох факторів:

  • від спалаху коронавірусу в Європі;

  • від карантинних обмежень, які діятимуть у нашій країні.

"Ми очікуємо на початок зростання захворюваності на COVID-19 у наступну хвилю вже з початку 2022 року",– наголосив Юрій Ганиченко.

Як стверджує експерт, ріст захворюваності можна очікувати вже з січня 2022 року, якщо не оголосять тотальний локдаун. Він звернув увагу на те, що цьогоріч він допоміг відтермінувати хвилю коронавірусу до середини лютого.

"Але тут накладатиметься чинник зростання захворюваності в Європі і наскільки в нас буде змінено карантинні обмеження саме в період новорічних свят та у період січня", – підкреслив очільник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE).

Що важливо розуміти, за словами глави МОЗ Віктора Ляшка, спад нинішньої хвилі COVID-19 в Україні прискорився. Він також запевнив, що відбувається розвантаження медичної системи.

Варто звернути увагу на те, що 22 листопада, в Україні зафіксували 12 729 нових хворих на COVID-19. Окрім того, вказано, що кількість тих, хто одужав, вища, ніж кількість нових хворих. Протягом усього періоду пандемії в країні виявили 3 353 136 хворих на коронавірус, 2 796 597 з яких вже одужали. На жаль, хвороба забрала 82 318 мешканців країни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?