G7 залишить максимальну ціну на російську нафту 60 дол за барель — Reuters
Категорія
Економіка
Дата публікації

G7 залишить максимальну ціну на російську нафту 60 дол за барель — Reuters

G7 залишить максимальну ціну на російську нафту 60 дол за барель — Reuters
Джерело:  online.ua

Країни G7 збережуть верхню межу ціни на російську нафту, що постачається морським шляхом, на рівні 60 доларів за барель.

Джерело: Reuters

Чому G7 не знижують ціну на російську нафту

Представник коаліції G7 заявив, що верхня межа ціни на російську нафту залишиться на рівні 60 доларів за барель. Попри зростання світових цін на нафту і заклики деяких країн знизити верхню межу ціни, щоб обмежити прибутки Москви.

Це сталося після чотирьох тижнів зростання цін на нафту, чому сприяло скорочення видобутку, оголошене ОПЕК+.

Наразі російська нафта продається з дисконтом на близько 30 доларів до Brent.

Представники коаліції дійшли висновку, що верхня межа ціни обмежує російські доходи і водночас підтримує стабільність енергетичного ринку, але заявили, що продовжуватимуть координувати свої дії для забезпечення ефективного моніторингу та дотримання вимог, — йдеться у повідомленні.

Індія більше не платить РФ за нафту вище цінового ліміту

Держбанк Індії Bank of Baroda в цьому місяці припинив розраховуватись за російську нафту, яка була куплена із перевищенням цінового ліміту, встановленого країнами Заходу.

За інформацією джерел видання, окремі індійські нафтопереробні компанії розраховувались за російську нафту у валюті ОАЕ — дирхама. При цьому ціна перевищувала встановлений Заходом ліміт у 60 доларів за барель.

Ці розрахунки також проводились через Bank of Baroda і здебільшого стосувались трейдерів з Дубая.

Джерела видання зазначили, що ще минулого місяця банк заявив нафтопереробним підприємствам, що не буде здійснювати виплати за закупівлю російської нафти вище встановленого ліміту цін.

Bank of Baroda вкрай обережний у розрахунках за російську нафту, куплену вище граничної ціни. Вони відмовили нам у врегулюванні платежів за барелі вище стелі, — повідомляє один зі співрозмовників видання.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?