Ганебний та абсурдний тиск - ПЦУ б'є на сполох після слів Порошенка
Категорія
Україна
Дата публікації

Ганебний та абсурдний тиск - ПЦУ б'є на сполох після слів Порошенка

Ганебний та абсурдний тиск - ПЦУ б'є на сполох після слів Порошенка
Джерело:  online.ua

18 червня під час засідання в Печерському районному суді колишній президент та лідер партії "ЄС" Петро Порошенко виступив із шокуючою заявою - він розповів, що проти нього порушили справу через "розпалювання релігійної ворожнечі", бо Україна отримала Томос. Ця інформація схвилювала Православну церкву України, яка наголосила, що вважає спробою тиску справу про розпалювання міжрелігійної ворожнечі після отримання Томосу при створенні ПЦУ. Варто звернути увагу на те, що розслідування прокоментували в Київській митрополії ПЦУ, передає ONLINE.UA.

"Виявляється, вони порушили проти мене ще одну справу. Називається вона, дослівно цитую, і я нічого не вигадую – за розпалювання міжрелігійної ворожнечі шляхом отримання Томосу і створення Православної церкви України", — заявив 18 червня Петро Порошенко.

В ПЦУ з коментарем не забарилися та назвали цю справу - спробою тиску.

"Вважаємо, що і сам факт початку слідства під надуманим приводом, і особливо те, що воно не було закрито, а ніби як триває вже більше 8 місяців, ставши публічно відомим тільки зараз, є ганебною і абсурдною спробою тиску на Православну церкву України, здійснювану в інтересах противників її становлення і розвитку, в тому числі тих, хто має свій керівний центр у сусідній країні-агресорі", - йдеться в заяві.

У ПЦУ звернули увагу на те, що особливо цинічним виглядає використання в цій кампанії імені та авторитету УПЦ Київського патріархату, яка рішенням помісного собору 15 грудня 2018 року припинила існування як окреме релігійне об'єднання.

"УПЦ (ПЦУ) - єдиний правонаступник УПЦ КП і УАПЦ, які об'єдналися, а особи, які намагаються надалі діяти від імені УПЦ КП як нібито від окремого релігійного об'єднання, не мають на це ні канонічного, ні юридичного права", - наголошується в заяві.

Як повідомляв ONLINE.UA, Ірина Венедіктова несподівано назвала три кримінальних провадження проти колишнього українського лідера та глави "Європейської солідарності" Петра Порошенка, які закрили через відсутність складу злочину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?