Гаряча ванна, спирт і сольові розчини не допомагають: в ВООЗ викрили нові міфи про коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

Гаряча ванна, спирт і сольові розчини не допомагають: в ВООЗ викрили нові міфи про коронавірус

Гаряча ванна, спирт і сольові розчини не допомагають: в ВООЗ викрили нові міфи про коронавірус
Джерело:  online.ua

Пандемія коронавіруса продовжує поширюватися по всьому світу, включаючи Україну. Люди панікують через небезпечну інфекцію і намагаються захиститися від неї будь-якими способами. Але не всі вони є ефективними, а деякі виявляються навіть шкідливими. У ВООЗ викрили нові міфи про коронавірус і назвали найкращий засіб для профілактики хвороби, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт організації.

  • Поширення коронавіруса не залежить від кліматичного чинника - інфекцією можна заразитися навіть в регіонах з жарким кліматом.

  • Кращий спосіб індивідуального захисту від коронавіруса - регулярне і ретельне миття рук.

  • Коронавірус не можна "заморозити" в холодну погоду - не варто гуляти на вулиці в період пандемії, коли холодно, так як є ризик застудитися.

  • Прийом гарячої ванни не врятує від зараження коронавірусом, а може лише тільки завдати шкоди і викликати опіки.

  • Сушарки та УФ-лампи для рук не вбивають коронавірус - вони можуть тільки викликати еритему шкіри.

  • Обробка тіла спиртом не допомагає знищити коронавірус, що потрапив в організм - етанол краще використовувати для обробки поверхні предметів, з якими часто контактуєте.

  • Промивання носа сольовим розчином не захищає від нової коронавірусної інфекції - сьогодні немає доказів, що цей метод ефективний навіть при звичайній застуді.

  • Коронавірусом можуть заразитися люди будь-якої вікової категорії, а не тільки літні люди.

  • Рекомендованих лікарських засобів, призначених для профілактики або лікування інфекції, викликаної новим коронавірусом, немає.

Раніше ONLINE.UA публікував популярні питання про коронавірус, відповіді на які важливо знати в період пандемії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?