Газ - не політична зброя: в США відреагували на дії Газпрому
Категорія
Політика
Дата публікації

Газ - не політична зброя: в США відреагували на дії Газпрому

Газ - не політична зброя: в США відреагували на дії Газпрому
Джерело:  online.ua

Вашингтон сподівається, що російський Газпром продовжить транзит газу через Україну і тим самим виконає рішення Стокгольмського арбітражу. Американська влада закликала Москву не використовувати газ як політичну зброю.

Про це написала офіційний представник Держдепу США Хізер Нойерт в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Порошенко анонсував відповідь України на дії Газпрому

"Постачання і транзит газу ніколи не повинні бути політичною зброєю. Ми очікуємо, що "Газпром" буде поставляти газ в український транзитний трубопровід відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу", - йдеться в повідомленні Нойерт.

Представник Держдепу США вважає, що тільки продовживши транзит газу через українську територію, Росія доведе, що є надійним постачальником газу на європейському ринку.

Відреагували на ситуацію і в ЄС. Зокрема, в Єврокомісії висловили побоювання не тільки щодо поставок газу, але і по транзиту газу в Євросоюз. У ЄК звернули увагу на низький тиск газу в газотранспортній системі і відсутність домовленостей про прямі поставки. Тим часом український "Нафтогаз" екстрено підписав контракт про постачання газу з польською компанією PGNiG. Він буде діяти до кінця березня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Газпром ухвалив остаточне рішення по контрактам з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?