"Газпром" поставив остаточний ультиматум Україні - подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

"Газпром" поставив остаточний ультиматум Україні - подробиці

"Газпром" поставив остаточний ультиматум Україні - подробиці
Джерело:  online.ua

Російська компанія "Газпром" оголосила нові вимоги до України для нового контракту щодо транзиту газу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу кремлівської структури.

За словами голови установи Олексія Міллера, Москві потрібні дві речі - відмова від судових суперечок та поновлення постачання російського газу в Україну.

Йдеться, зокрема, про відмову Києва від перемоги в іноземному арбітражі у позові проти "Газпрому". Другий пункт стосується визначення обсягів закупівель газу та відновлення їх вже до кінця 2020.

Міллер підкреслив, що українському уряду треба досягти реальної незалежності національного регулятора згідно з положеннями Третього енергетичного пакета ЄС та його імплементації.

"Якщо українська сторона не встигне закінчити цю роботу до 1 січня 2020 року, то "Газпром" готовий до продовження на перехідний період чинного транзитного контракту з урахуванням актуальних ринкових умов", - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, "Нафтогаз" нещодавно відреагував на твердження речника президента РФ Дмитра Пєскова щодо умов підписання нового контракту з Україною про транзит палива.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?