У "Нафтогазі" відповіли на ультиматум РФ щодо транзиту газу
Категорія
Економіка
Дата публікації

У "Нафтогазі" відповіли на ультиматум РФ щодо транзиту газу

У "Нафтогазі" відповіли на ультиматум РФ щодо транзиту газу
Джерело:  online.ua

НАК "Нафтогаз" відреагував на хід переговорів з питання транзиту газу та відповідні заяви Кремля. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter-акаунт компанії.

Пресслужба прокоментувала нещодавню заяву представника президента РФ Дмитра Пєскова.

"Отже, все зводиться до наступного: жодних переговорів про транзитні угоди, поки ми не зупинимо примусове стягнення 3 мільярдів доларів за завершеним арбітражем та не відкинемо інші вимоги в Стокгольмі - спікер Путіна Пєсков. Ласкаво просимо на комерційні переговори, російський стиль", - інформує "Нафтогаз".

За словами Пєскова, арбітраж та претензії Кремль розцінює як причини, що роблять неможливими будь-якими домовленості. Йдеться про заборгованість "Газпрому" перед Києвом. Її розмір сягнув 3 мільярди доларів.

Нагадаємо, переговори щодо транзиту тривали у Брюсселі у тристоронньому форматі Україна-ЄС-Росія. Чинний контракт завершується 1 січня 2020 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, у "Нафтогазі" раніше пояснили, що Стокгольмський арбітраж постановив - Україна може купувати газ в РФ за встановленою ціною. Російська сторона відмовлялася продавати газ за кожною офіційною заявкою від Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?