Газпром зриває поставки газу в Україну
Категорія
Економіка
Дата публікації

Газпром зриває поставки газу в Україну

Газпром зриває поставки газу в Україну
Джерело:  online.ua

Газпром повернув Нафтогазу передоплату за поставки газу в березні 2018 року, яку українська компанія внесла відповідно до затвердженого Стокгольмським арбітражем договору.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Нафтогазу.

Читайте також: Путін назвав умову відновлення транзиту газу РФ через Україну

"Компанія виставила рахунок в рамках договору, зміненого арбітражем, рахунок був оплачений. Ми розцінюємо відмову Газпрому від поставки як порушення договору і невиконання рішення арбітражу. Не поставляючи передплачений газ, Газпром перешкоджає виконанню зобов'язань Нафтогазу із закупівлі мінімальних контрактних обсягів", - підкреслив керівник Нафтогазу Андрій Коболєв.

На його думку, відмова Газпрому від поставок, - привід для країн ЄС замислитися, чи варто купувати у Росії газ, а також дозволяти посилювати свої позиції на європейському газовому ринку будівництвом "Північного потоку-2".

Як повідомляв ONLINE.UA, Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги Нафтогазу по компенсації Газпромом обсягів недопоставленого газу, проте, в РФ це рішення відмовилися приймати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?