Генасамблея ООН прийняла важливе рішення щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Генасамблея ООН прийняла важливе рішення щодо України

Генасамблея ООН прийняла важливе рішення щодо України
Джерело:  online.ua

Напередодні відбулося засідання Генеральної асамблеї ООН, на якому пройшли вибори нових членів Ради з прав людини. Всього до ради на наступні три роки обрали 15 країн, серед яких є і Україна. Правда через чотири роки до складу РПЛ ООН включили і Росію. Це рішення жорстко засудили в США. Держсекретар США Майк Помпео вважає неприпустимим включення в РПЛ країн з жахливими показниками в області прав людини. Він закликає терміново вжити заходів щодо реформування ради, повідомляє ONLINE.UA.

Про переобрання України до складу РПЛ ООН повідомив глава українського МЗС Дмитро Кулеба. Він також незадоволений вибором членів, зазначивши, що "стан речей в раді залишає бажати кращого". Однак Кулеба підкреслив, що Україна готова до боротьби і не дозволить зловживати Росії місцем у раді, щоб покривати порушення прав людини.

На результати голосування миттєво відреагував держсекретар США Майк Помпео. Він зазначив, що обрання Росії, Китаю та Куби в РПЛ ООН підтверджує правильність рішення американського глави Дональда Трампа вийти з ради і використовувати інші можливості для захисту і просування загальних прав людини.

"Після нашого виходу Сполучені Штати закликали держави-члени ООН негайно вжити заходів щодо реформування ради, перш ніж це стане непоправним. На жаль, ці заклики залишилися без уваги, і сьогодні Генеральна Асамблея ООН знову обрала країни з жахливими показниками в області прав людини, включаючи Китай, Росію і Кубу. Венесуела була обрана в 2019 році ", - розкритикував рішення Генасамблеї ООН Помпео.

Як відомо, всього в РПЛ ООН на наступні три роки обрали 15 країн. Серед них: Велика Британія, Франція, Україна, Китай, Росія, Узбекистан, Пакистан, Куба, Мексика, Болівія, Габон, Кот-д`Івуар, Малаві, Непал, Сенегал. У новому складі рада приступить до роботи 1 січня 2021 року.

Нагадаємо, Рада з прав людини (РПЛ) - міжурядовий орган системи ООН. До її складу входять 47 держав, відповідальних за заохочення і захист всіх прав людини по всьому світу. Рада була створена в 2006 році відповідно до резолюції Генасамблеї ООН. Засідання РПЛ проходять в офісі ООН в Женеві. Термін повноважень держави-члена РПЛ становить три роки. Вибори проводяться шляхом таємного голосування. Країна-кандидат повинна отримати як мінімум 97 голосів. США вийшли з ради в 2018 році.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш терміново звернувся до міжнародного співтовариства з важливим попередженням - він звернув увагу влади всіх країн на те, що людство на Землі може не дожити до наступного століття, якщо вже зараз не почати боротьбу з глобальним потеплінням . Крім того, Антоніу Гутерріш нагадав, що, за даними вчених, дуже важливо утримувати підвищення глобальної температури на рівні 1,5°C, проте поки цієї мети не змогли досягти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?