ООН пояснила, чому XXI століття може виявитися для людства останнім
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

ООН пояснила, чому XXI століття може виявитися для людства останнім

ООН пояснила, чому XXI століття може виявитися для людства останнім
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш терміново звернувся до міжнародної спільноти з важливим попередженням - він звернув увагу влади усіх країн на те, що людство на Землі може не дожити до наступного століття, якщо вже зараз не розпочати боротьбу з глобальним потеплінням. Окрім того, Антоніу Гутерріш нагадав, що, за даними вчених, дуже важливо утримувати підвищення глобальної температури на рівні 1,5 °C, однак поки цієї мети ще не спромоглися досягти. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Центр новин ООН.

"Мільярди людей в усьому світі вже страждають від нашої бездіяльності. Через вкорінену залежність від викопного палива ми тупцюємо на місці. Глобальні кліматичні зміни спричиняють безпрецедентні лісові пожежі, інтенсивні і часті циклони, повені, посухи та інші екстремальні погодні явища", - наголосив генсек ООН.

За словами Антоніу Гутерреша, протягом останніх 25 років на найбагатших 10% населення світу припадало більше половини викидів вуглецю в атмосферу, - а на частку найбідніших - 50% - всього 7%. Очільник ООН звернув увагу на те, що від кліматичної кризи не застрахована жодна країна світу. Окрім того, наголошується, що в кожній державі найбільше страждають найбідніші і найбільш вразливі верстви населення, які найменше причетні до виникнення проблеми зміни клімату.

"Ми все ще можемо побудувати більш безпечний, справедливого і сталого світ, але діяти потрібно швидко", - додав Антоніу Гутерреш.

Наразі генсек ООН запропонував такий план:

  • пріоритетні інвестиції в "зелені" робочі місця;

  • відмова від підтримки галузей промисловості, що забруднюють навколишнє середовище;

  • припинення субсидування підприємств, які займаються видобутком і переробкою викопного палива;

  • розрахунки кліматичних ризиків при прийнятті будь-яких фінансових і політичних рішень;

  • глобальне співробітництво за принципами взаємодопомоги і солідарності.

  • допомога державам, які відстають в боротьбі за здоровий клімат на планеті.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 9 жовтня офіційно стало відомо, що Нобелівський комітет вручив премію миру-2020 Світовій продовольчій програмі (WFP). 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?