Гендир Moderna озвучив власний прогноз завершення пандемії COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Гендир Moderna озвучив власний прогноз завершення пандемії COVID-19

Гендир Moderna озвучив власний прогноз завершення пандемії COVID-19
Джерело:  online.ua

Генеральний директор компанії Moderna Inc. Стефан Бансел виступив напередодні з власним прогнозом щодо тривалості та ймовірного періоду закінчення пандемії коронавірусу COVID-19.

Джерело: Reuters

За словами очільника компанії, яка розробила одну з найвідоміших антикоронавірусних вакцин, глобальна епідемія може завершитися приблизно через рік. Такі висновки він обґрунтував тезою про збільшення темпів виробництва вакцин та забезпечення покроково глобальних поставок.

“Якщо ви подивіться на промислове розширення виробничих потужностей за останні шість місяців, то до середини наступного року має бути доступне досить доз, щоб всі люди на Землі могли пройти вакцинацію. Бустери також повинні бути доступними тією мірою, в якій це необхідно”, - звернув увагу Бансел.

Він також додав, що в майбутньому вакцинація буде охоплювати навіть маленьких дітей.

"Ті, хто не пройшов вакцинацію, будуть імунізовані фактично природним шляхом, оскільки варіант Дельта дуже заразний. Таким чином, ми опинимося в ситуації, аналогічній ситуації з грипом. Ви можете зробити щеплення і добре провести зиму. Якщо не зробите цього - ризикуєте захворіти, ймовірно, навіть опинитися в лікарні”, - стверджує голова Moderna Inc.

Він уточнив, що покращення та певна нормалізація епідемічної ситуації глобально, у всьому світі, можуть відбутися у другій половині 2022 року. Наразі компанія чекає на підтвердження безпеки та ефективності нового щеплення з боку урядів різних країн.

Передбачається, що люди, які щепилися багато місяців тому, вже потребують нової вакцинації через особливості вакцин - вони втрачають силу з часом. Утім, ця бустерна доза буде удвічі меншою в порівнянні з курсом повної вакцинації.

“Обсяг вакцини є найбільшим обмежувальним фактором. З половинною дозою у нас було б 3 мільярди доз, доступних в усьому світі на наступний рік замість 2 мільярдів.. Сьогодні ми тестуємо варіанти, оптимізовані для штаму Дельта, у клінічних випробуваннях. Вони стануть основою бустерної вакцинації на 2022 рік. Ми також готуємося до Delta plus Beta, наступної мутації, яка, на думку вчених, імовірна”, - додав Бансел.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?