Гендиректор МАГАТЕ збирається приїхати на ЗАЕС після підриву Каховської ГЕС
Категорія
Світ
Дата публікації

Гендиректор МАГАТЕ збирається приїхати на ЗАЕС після підриву Каховської ГЕС

Гендиректор МАГАТЕ збирається приїхати на ЗАЕС після підриву Каховської ГЕС
Джерело:  online.ua

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що на наступному тижні приїде на Запорізьку АЕС.

Джерело: МАГАТЕ

Гроссі приїде на Запорізьку АЕС

Моя поїздка на ЗАЕС на наступному тижні була запланована, а зараз це необхідно. Я поїду,

Він повідомив, що після підриву Каховської ГЕС керівництво ЗАЕС обговорює подальші заходи для забезпечення станції водою.

За словами Гроссі, основним з джерел води для ЗАЕС є великий ставок-охолоджувач поруч із ділянкою, який за проектом знаходиться над висотою водойми.

Оскільки реактори були зупинені на багато місяців, за оцінками, цього ставка буде достатньо для забезпечення водою для охолодження протягом кількох місяців.

Ситуація на ЗАЕС після підриву Каховської ГЕС

президент «Енергоатому» Петро Котін заявив, що наразі ситуація на ЗАЕС не є критичною через підрив Каховської ГЕС.

Система охолодження працює через власний ставок, який відокремлено від Каховського водосховища.

Ми не оцінюємо цю ситуацію, як критичну, через те, що ЗАЕС охолоджується через власний ставок, який відокремлений від Каховського водосховища. Таким чином сам ставок і чаші басейнів, на яких працює система безпеки станції вони тримають той рівень води, який був до підриву Каховської ГЕС, - сказав він.

Він зазначив, що оскільки реактори не працюють, ставки не поповнювали з вересня минулого року. Проте рівень води у ставках підтримували за рахунок Каховського водосховища.

Ця ситуація проектна. Є варіанти дій і на той випадок, якщо рівень води в Каховському водосховища буде зменшуватися. Прямої, безпосередньої загрози для станції наразі немає.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?