Подоляк назвав російську бригаду, яка могла підірвати Каховську ГЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

Подоляк назвав російську бригаду, яка могла підірвати Каховську ГЕС

Подоляк назвав російську бригаду, яка могла підірвати Каховську ГЕС
Джерело:  online.ua

До підриву Каховської ГЕС вночі 6 червня може бути причетна 205 мотострілецька частина ЗС РФ. Про це повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк з посиланням на українську розвідку.

Джерело: Breakfast Show

Хто причетний до підриву Каховської ГЕС

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що до підриву Каховської ГЕС може бути причетна 205 мотострілецька частина ЗС РФ.

Це попередня інформація. Безумовно, зараз усе перевірятиметься. Вона [частина] локалізована там, відповідно, є попередні дані, що це представники 205 мотострілецької [частини]. Ми перевірятимемо, це попередня інформація

Подоляк назвав підрив ще одним умисним злочином РФ у межах організації масштабної війни в Європі.

Росія підірвала дамби Каховської ГЕС. Мета очевидна: щоб створити непереборні перешкоди на шляху наступаючих ЗСУ; щоб перехопити інформаційну ініціативу; щоб пригальмувати справедливий фінал війни. На величезній території буде знищено все живе, зруйновано багато населених пунктів, завдано колосальної шкоди екології, - сказав він.

Він закликав негайно визнати РФ країною-терористом з усіма жорсткими юридичними наслідками.

Чи влине підрив Каховської ГЕС на контрнаступ ЗСУ

Подоляк також сказав, що підривом дамби Каховської ГЕС, росіяни намагаються перешкодити контрнаступу українських військ.

Я думаю, що корективи в будь-якому випадку будуть внесені, але вони завжди вносяться під час масштабних дій. Корективи вносяться від зміни ситуації по лінії фронту та окупованих територіях. Відповідно, сценарні стратегії коригуються, - сказав він.

За словами Подоляка, катастрофа стратегічно не змінить плани України. Водночас подібні вчинки окупантів лише спонукають бажання швидше деокупувати Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?