Війська РФ підірвали дамбу Каховської ГЕС. Зеленський скликав засідання РНБО
Категорія
Події
Дата публікації

Війська РФ підірвали дамбу Каховської ГЕС. Зеленський скликав засідання РНБО

Війська РФ підірвали дамбу Каховської ГЕС. Зеленський скликав засідання РНБО
Джерело:  online.ua

Вночі 6 червня російські війська підірвали дамбу Каховської ГЕС. Низка населених пунктів Херсонщини вже повністю чи частково затоплені, оголошено евакуацію.

Джерело: ОК Південь, Володимир Зеленський, Херсонська ОВА

Росіяни підірвали дамбу Каховської ГЕС

Наразі уточнюється масштаб руйнування, швидкість і обсяги води, ймовірні райони підтоплення. Всі служби працюють. Ситуація відстежується, - повідомили в Херсонській ОВА.

Наразі підрозділи Національної поліції та ДСНС Херсонської області підняті по тривозі для оповіщення та евакуації цивільного населення із потенційних зон затоплення на правобережній частині річки Дніпро.

Йдеться про села Миколаївка, Ольгівка, Льово, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Понятівка, Придніпровське, Садове, та частково місто Херсон - острів Корабел.

Голова ОВА Прокудін заявив, що на правому березі Дніпра, на Херсонщині, у «критичній зоні» опинилися близько 16 тисяч людей. О 12:00 з Херсона відправиться евакуаційний потяг.

Наразі всім, хто знаходиться у зоні небезпеки необхідно:

  • вимкнути всі електроприлади

  • взяти документи і речі першої необхідності

  • подбати про близьких і домашніх улюбленців

  • виконувати інструкції рятувальників та поліцейських

Президент України скликав екстрене засідання РНБО.

Російські терористи руйнуванням дамби Каховської ГЕС лише підтверджують для всього світу, що їх треба вигнати з кожного куточка української землі. Жодного метра не можна їм залишати, бо кожен метр вони використовують для терору. Лише перемога України поверне безпеку. І ця перемога буде. Ані водою, ані ракетами, ані чим завгодно ще терористам не вдасться зупинити Україну, - написав Зеленський.

В Енергоатомі повідомили, що підрив Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для ЗАЕС, проте наразі ситуація контрольована.

Вода з Каховського водосховища необхідна для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки ЗАЕС. Зараз станційний ставок-охолоджувач наповнений: станом на 8:00 ранку рівень води становить 16,6 метра, і цього достатьно для потреб станції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?