Генерал США Міллі оцінив ймовірність перемоги України в цьому році
Категорія
Світ
Дата публікації

Генерал США Міллі оцінив ймовірність перемоги України в цьому році

Генерал США Міллі оцінив ймовірність перемоги України в цьому році
Джерело:  online.ua

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі вважає, що перемога України у 2023 році є малоймовірною, проте не каже, що її "неможливо буде досягти".

Джерело: Defense One

Проноз Міллі щодо війни РФ проти України

Міллі дав песимістичний прогноз щодо війни, заявивши, що Україна навряд чи вижене всі російські війська зі своєї території цього року.

Зеленський неодноразово публічно заявляв, що мета України – вигнати кожного росіянина з окупованої Росією України. А це важливе військове завдання. Дуже, дуже важке військове завдання. Ви дивитесь на пару сотень тисяч росіян, які все ще перебувають в окупованій Росією Україні. Я не кажу, що це не можна зробити. Я просто кажу, що це дуже складне завдання, - сказав він.

Міллі додав, що українці мають високий моральний рівень і вигнати росіян є їхньою метою.

Генерал зазначив, що Росія «зазнала невдачі» стратегічно, оперативно, «і тепер вони зазнають невдачі також і тактично».

У своєму виступі перед Комітетом Палати представників у справах збройних сил Міллі сказав, що українські війська «розбивають» російські війська, частково через погану підготовку та тактику людських хвиль.

Чи надасть США Україні ракети ATACMS 

Міллі зазначив, що наразі є політичне рішення цього не робити, проте він не виключає такої можливості в майбутньому.

Але з військової точки зору, у нас відносно небагато ATACMS, ми також повинні переконатися, що підтримуємо власні запаси боєприпасів. І дальність зброї — я думаю, що є трохи перебільшення того, що ATACMS може зробити, а що ні, - сказав генерал.

Він навів приклад, що ATACMS – це одиночний постріл, тоді як РСЗВ робить шість пострілів.

Радіус дії ATACMS більший, проте, за словами Міллі, є й інші системи, які можуть забезпечити такий діапазон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?