Ніхто не досягне своїх цілей — генерал Міллі озвучив прогноз щодо завершення війни
Категорія
Політика
Дата публікації

Ніхто не досягне своїх цілей — генерал Міллі озвучив прогноз щодо завершення війни

Ніхто не досягне своїх цілей — генерал Міллі озвучив прогноз щодо завершення війни
Джерело:  online.ua

Війна Росії проти України закінчиться переговорами офіційних Києва та Москви, і жодна зі сторін не зможе досягти своїх військових цілей. Такий прогноз озвучив очільник Об’єднаного комітету начальників штабів генерал США Марк Міллі.

Джерело:  Financial Times

Генерал Міллі дав прогноз щодо завершення війни в Україні

Для росіян буде майже неможливо досягти своїх політичних цілей військовим шляхом. Малоймовірно, що Росія захопить Україну. Цього просто не станеться... Цього року Україні також дуже, дуже важко вигнати росіян з кожного сантиметра окупованої Росією території України. Це не означає, що це не може статися... Але це надзвичайно складно. І це вимагатиме, по суті, розвалу російської армії, - вважає американський генерал.

Журналісти поцікавилися у Марка Міллі, чи не минув ще момент, коли команди Володимира Зеленського та Володимира Путіна могли провести перемовини.

Він звернув увагу на те, що до початку весни залишилося кілька тижнів, але вікно для дипломатії ще рухається.

На переконання очільника Об’єднаного комітету начальників штабів, можливості можуть з'явитися в будь-який момент часу.

Марк Міллі також наголосив, що Київ та Москва "досить сильно зациклилися на своїх цілях" і не бажають вести переговори.

У чому полягає особлива небезпека війни між РФ та Україною

За його словами, російсько-українська війна нагадує урок Другої світової війни про те, що агресію необхідно зупиняти "твердістю, стримуванням, військовою силою", однак, як зазначив генерал, з ядерним арсеналом Росії ставки тепер вищі, й вищий рівень небезпеки для всього світу.

У цьому конкретному випадку ми маємо справу з великою країною, яка має ядерну зброю. Тому ви повинні бути дуже, дуже свідомими щодо управління ескалацією. Водночас ви повинні відстоювати принципи, на яких була заснована Організація Об'єднаних Націй і на яких ґрунтується міжнародний порядок, - зазначив Марк Міллі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?