Україна не отримає всі обіцяні Заходом танки — глава Міноборони Німеччини
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна не отримає всі обіцяні Заходом танки — глава Міноборони Німеччини

Україна не отримає всі обіцяні Заходом танки — глава Міноборони Німеччини
Джерело:  online.ua

Партнерам України буде вкрай складно зібрати два повних батальйони танків Leopard 2, щоб відправити їх в Україну, як це Захід пообіцяв команді Зеленського нещодавно. З такою заявою виступив глава Міністерства оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Джерело:  Bloomberg

ЗСУ не отримають всі обіцяні танки від партнерів України

Німеччина і Португалія є єдиними двома країнами, які взяли на себе зобов'язання відправити в Україну версію Leopard 2A6: 14 танків пообіцяв уряд у Берліні і три - Португалія. Ми не досягнемо чисельності батальйону, - стверджує німецький міністр.

Він також звернув увагу на те, що офіційній Варшаві вдалося зібрати близько 30 одиниць старої версії Leopard 2, що майже достатньо для стандартного українського батальйону чисельністю 31 одиниць, однак, за словами Пісторіуса, чимало з них знаходяться у поганому стані і потребують ремонту, перш ніж їх можна буде розгорнути.

Згідно з даними глави Міноборони ФРН, ці танки прибудуть в Україну лише наприкінці квітня.

Що відомо про надання Заходом танків для ЗСУ

Нещодавно німецький лідер Олаф Шольц офіційно підтвердив, що Берлін та інші партнери України зможуть швидко сформувати два батальйони бойових танків для Збройних сил України.

Окрім того, стало відомо, що Штати планують надати ЗСУ 31 одиницю танків M1 Abrams.

14 лютого глава Пентагону Ллойд Остін назвав країни, які почали підготовку до передання Україні бойових танків Leopard 2 або дали відповідне зобов’язання.

За його словами, це Німеччина, Польща, Канада, Португалія, Іспанія, Норвегія, Данія та Нідерланди.

15 лютого Нідерланди та Данія заявили, що не передадуть Україні свої танки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?