Сергій Кузан оцінив загрозу для України від нових ударних дронів з Ірану
Категорія
Україна
Дата публікації

Сергій Кузан оцінив загрозу для України від нових ударних дронів з Ірану

Сергій Кузан оцінив загрозу для України від нових ударних дронів з Ірану
Джерело:  online.ua

Нещодавно видання The Guardian дізналося, що Іран передав Росії ударні дрони Mohajer-6, які мають дальність польоту близько 200 км і несуть по дві ракети під кожним крилом. Голова "Українського центру безпеки та співпраці", військовий експерт Сергій Кузан оцінив рівень загрози для України від нових іранських безпілотників.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Що важливо знати про нові іранські ударні дрони

За словами Сергія Кузана, ударні безпілотники відрізняються від дронів-камікадзе тим, що вони запрограмовані вилітати у конкретне місце, випускати бомби або ракети і після цього повертатися на базу.

Звичайно, це є нова річ, більше технологічна. Однак, з точки зору руйнівної здатності, вони не є потужнішими, ніж баражуючі боєприпаси, такі як дрони-камікадзе, якими росіяни нас обстрілюють протягом тривалого часу. Тому і до таких дронів наша система ППО готова. Звичайно, будемо збивати, — зазначив радник Міноборони України.

Військовий експерт також додав, що ударні безпілотники не є такими масовими, й Росія їх отримала не так вже й багато від Ірану.

Британське видання The Guardian, з посиланням на своїх інсайдерів, писало, що йдеться про 6 дронів Mohajer-6.

Чи може РФ за 48 годин знищити енергосистему України

Сергій Кузан закликає українців не вірити у погрози росіян про те, що вони можуть за дві доби знищити енергосистему України, оскільки, як би це було правдою, то вони давно б це зробили.

Повірте, все, що могли, росіяни вже зробили. Всі злочини, на які вони могли піти, вони вже пішли неодноразово, — наголошує радник Міноборони України, звертаючи увагу на те, що усі заяви Путіна, Кадирова та Пригожина — це просто пусті погрози, які РФ не може реалізувати.

Окрім того, військовий експерт підкреслив, що кожна нова система ППО від наших партнерів буде суттєво посилювати захист українського неба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?