Яка зброя потрібна Україні для перемоги — пояснення експерта
Категорія
Україна
Дата публікації

Яка зброя потрібна Україні для перемоги — пояснення експерта

Яка зброя потрібна Україні для перемоги — пояснення експерта
Джерело:  online.ua

Не секрет, що в ЗСУ, як і в злочинної армії РФ зростає дефіцит боєприпасів, однак за словами керівника "Українського центру безпеки та співпраці", військовий експерт Сергій Кузана, Україна в умовах зростаючого дефіциту боєприпасів вже нарощує власне виробництво та також отримує боєприпаси від багатьох партнерів по світу. 

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Що відомо про забезпечення українських військових боєприпасами та зброю нашої перемоги

Так, дійсно. І в нас і в росіян проблема наростає, ця проблема, власне, загострюється. Ми використовуємо радянську зброю. Але найголовніше те, що ми виходимо з цієї проблеми. По перше, це пошук складів по світу, але склади по світу вичерпуються, зокрема, в Східній Європі. По друге, це запуск потужностей нашого власного виробництва. І ми виготовляємо все, починаючі від мін і до артилерійських снарядів крупного калібра 152 мм, тобто наш оборонпром зумів налогодити весь цей ланцюжок виготовлення, - зазначив Кузан.

Експерт запевнив, що боєприпаси українського виробництва вже поставляються на фронт.

Він підкреслив, що це демонструє більш незалежну позицію України в плані забезпечення боєприпасами.

Наше завдання на цьогодні — наростити це виробництво і після нашої перемоги перевести весь це процес виробництва на 155-мм калібр за стандартами НАТО, -впевнений експерт.

За словами Кузана, українські військові наразі потребують абсолютно все озброєння, оскільки війна набуває ознак дуже високої інтенсивності і використовується шалена кількість боєприпасів.

Не має якогось одного виду озброєнь, який став би визначальним для перемоги у цій війні. Звісно ж нам потрібні і танки, і БМП і артилерія, яка постійно виходить з ладу, і потрібно ремонтувати її; і стрілецька зброя і, якщо говорити про стратегічні позиції, нам потрібна авіація і далекобійні ракети. Цих реактивних снарядів, які б'ють на відстань від 40 до 80 км, звісно ж уже недостатньо, оскільки росіяни винесли свої склади забезпечення, свої пункти управління за стокілометрову позначку, - зазначив експерт.

Кузан підкреслив, що якщо українські військові дійсно налаштовані зривати наступальні плани злочинної російської армії, необхідно знищувати саме ворожі тилові склади.

Масовані ракетні атаки армії РФ ніяким чином не вплинуть на перебіг війни

На думку експерта, окупанти будуть обстрілювати Україну в міру накопичення власних ракет.

Що війно вони будуть готові, підберуть для себе якісь підходящі маршрути для запуску ракет і будуть здійснювати ці ракетні атаки. А завдання наших західних партнерів — підсилення нашої ППО. Адже навіть ракети до такого поширеного комплексу, як С-300, вони закінчуються. Тому єдиний вихід — максимально в стислі терміни переозброюватись і наповнювати власний простір саме західними системами ППО, - зазначив Кузан.

Експерт, відповідаючі на питання щодо закликів Канади та Франції негайно покинути Білорусь, зауважив, що насправді це чудовий сигнал.

Сьогодні наші західні партнери вже, власне, говорять офіційному Мінську та офіційній Москві, що їхня злочинна агресія проти України і ймовірна ескалація вже не залишиться безкарною. У зв'язку з цим західні країни закликають своїх громадян покинути ці країни, оскільки вони можуть опинитись під ударом. Ми теж це розуміємо і закликаємо своїх громадян звідти виїхати. Це значить, що вони розуміють, що війна не десь на сході, на Донеччині, чи Луганщині. Що це ми воюємо проти агресорів в Кремлі та в Мінську. Звідки б не надходила агресія, ми будемо, звичайно ж, відповідати, - наголосив експерт.

Кузан також звернув увагу, що наразі вже ніхто не закликає покинути Україну, ніхто не вивозить свої посольства.

Що на думку експерта, свідчення того, що західні країни на сьогодні повністю змінили свою думку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?