Генерал США пояснив, навіщо насправді Путін захопив Крим і побудував Керченський міст
Категорія
Політика
Дата публікації

Генерал США пояснив, навіщо насправді Путін захопив Крим і побудував Керченський міст

Генерал США пояснив, навіщо насправді Путін захопив Крим і побудував Керченський міст
Джерело:  Крим.Реалії

Російський глава Володимир Путін захопив український Крим і побудував там Керченський міст, щоб вести військові операції в усьому світі. Дана споруда повністю заблокувала Азовське море і стала "петлею на шиї" України, але якщо з його допомогою Путін отримає доступ до інших районів Чорного моря, то міст стане "зашморгом" для всього Заходу. Впливовий американський політик і колишній командувач Збройними силами США в Європі Бен Ходжес під час Львівського форуму з безпеки попередив Україну, НАТО і Євросоюз, що Росія буде застосовувати силу в Чорноморському регіоні, і якщо сьогодні не зробити так, щоб Путін відчував себе вразливим, кожен раз, як тільки він прокидається, то він продовжить розхитувати Захід, а українські Маріуполь і Бердянськ виявляться в серйозній небезпеці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Крим.Реаліі.

"Чому Путін захопив Крим? Тому що він побачив, що Сполучені Штати і Велика Британія не зробили нічого після того, як режим Башара Асада в Сирії перетнув червону лінію, намічену президентом Бараком Обамою. Ми не продемонстрували, що ми подбаємо про Крим, не підтвердили це приватними інвестиціями в цей регіон. Якщо весь Євросоюз ніяк не реагує на кораблі, що заходять в порти Криму, а потім повертаються в європейські порти, а це повністю незаконно, і ми ніяк на це не реагуємо, то тоді все втрачає сенс ... Отже, Вашингтон і Брюссель повинні врешті-решт прокинутися. Єдиний шанс Росії вийти у відкрите море - це через Чорне море. Саме з Чорного моря Росія керує своєю операцією в Сирії, підтримуючи режим Башара Асада, керує операцією в Східному Середземномор'ї, в Лівії, і надає допомогу Халіфу Хафтару", - пояснив Ходжес.

Генерал США підкреслив, що з окупованого Криму у Путіна є можливість проектувати свою силу і розхитувати Захід. Звідти, за словами Ходжес, він може впливати на ситуацію в Сербії і Косово, на становище на Кавказі, де вже з'явилися російські так звані миротворці в Нагірному Карабасі.

"Коли вони побудували міст (Керченський міст - ред.), то заблокували Азовське море. Я говорю про те, що міст звели не просто для зручної логістики і транспорту, ні, це ворота в Азовське море. Коли я побачив побудований міст, то зрозумів , що це петля на Маріуполі, петля на шиї України в Азовському морі ", - додав Ходжес.

Він вважає, що зараз для всіх важливо перехопити плани Путіна, щоб він відчув себе в небезпеці. Для цього, на думку генерала, НАТО потрібно збільшити кількість військових кораблів в регіоні, побудувати інфраструктуру в Румунії, Україні та Грузії для тимчасового перебування і проведення ротації сил Альянсу.

"Це перше, що потрібно зробити. Я про те, що всі дійсно люблять Україну. Всі люблять людей з Грузії. Але ніхто - ні не ніхто, але більшість людей, що займаються військовою стратегією і оборонною політикою в Парижі, Берліні, Лондоні, Брюсселі і Вашингтоні, вони не можуть перерахувати всі країни Чорноморського регіону. Можливо, вони і Нагірний Карабах не знайшли б на карті. Вони не думають про Крим. Коли люди говорять про Україну, або коли вони говорять про Крим, вони насправді їх не цінують, тому що у них там немає свого інтересу, у них немає там своїх інвестицій. І це саме те, чого хоче Кремль ", - закликав Ходжес НАТО і ЄС дати потужну відсіч Путіну.

Важливо нагадати, що Ходжес не в перший раз попереджає Захід про небезпечні плани Путіна в Криму. Генерал неодноразово нагадував, що саме Україна зараз відіграє ключову роль в протистоянні між Сходом і Заходом і є важливим партнером для США та Північноатлантичного альянсу, що прекрасно усвідомлює і сам Путін. На його думку, Путін просто хоче перетворити Крим у військову базу і створити перешкоди для приєднання нових країн Чорноморського регіону до Альянсу. Тому він наполягає на тому, щоб Грузія і Україна стали частиною Альянсу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін знайшов спосіб вирішити проблеми з водою в Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?