Генпрокуратура викликала Порошенка на допит
Категорія
Україна
Дата публікації

Генпрокуратура викликала Порошенка на допит

Генпрокуратура викликала Порошенка на допит
Джерело:  online.ua

Генеральна прокуратура України повідомила про виклик на допит президента Петра Порошенка. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт «Українські новини», допит призначено на 7 травня.

За попередньою інформацією, Порошенко планують допитати по справі злочинів проти учасників Євромайдану. Також йому треба поставити свій підпис під протоколом попередньому допиту, який проводився в листопаді 2016 року.

Справу про злочині проти учасників Євромайдану веде управління ГПУ, яке очолює Сергій Горбатюк. Наш сайт вже повідомляв, що днями Горбатюк заявив про бажання зайняти посаду Генпрокурора за нового президента Володимира Зеленського. Також він піддав критиці методи роботи діючого очільника ГПУ Юрія Луценка.

Нагадаємо, що головним епізодом злочинів проти учасників Революції Гідності є розстріли громадян на вулиці Інститутській та на Майдані Незалежності 20 лютого 2014 року. Події, які відбулися того дня, стали каталізатором відставки та втечі колишнього президента України Віктора Януковича.

За версією слідства, розстріл «майданівців» вівся з боку співробітників спецроти київського «Беркуту» під керівництвом Дмитра Садовника. Обвинувачені у вбивствах мирних громадян правоохоронці пізніше втекли у Росію і зараз переховуються на її території.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?