З’явився перший претендент на посаду Генпрокурора за президента Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

З’явився перший претендент на посаду Генпрокурора за президента Зеленського

З’явився перший претендент на посаду Генпрокурора за президента Зеленського
Джерело:  Еспресо

Незважаючи на те, що діючий Генпрокурор Юрій Луценко не виявляє ніякого бажання добровільно уходити у відставку, на його крісло вже з’явився перший претендент. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Еспресо», про наміри зайняти кабінет Луценка висловився Сергій Горбатюк. Зараз він займає посаду керівника Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури.

В інтерв’ю в програмі «Політичний Маринад» з Мариною Данилюк-Ярмолаєвій глава Управління ГПУ підтвердив, що не проти того, щоб стати Генпрокурором. Щоправда, ніяких пропозицій для цього від команди новообраного президента чи самого Володимира Зеленського Сергій Горбатюк поки не отримував.

Чиновник ГПУ також висловив незадоволення тим, що діючий глава Генеральної прокуратури Юрій Луценко втручається в розслідування кримінальних проваджень його управління.

Згідно діючих повноважень очільника ГПУ, дозвіл на його призначення та зняття з посади має надавати більшість Верховної Ради. За даними ONLINE.UA, нинішня конфігурація парламенту поки не дозволяє зібрати 226 голосів за відставку Луценка. І навіть якщо уявити, що така відставка все ж таки відбудеться, за призначення нового Генпрокурора теж треба схилити на свій бік більшість голосів депутатів. Без підтримки двох найбільших фракцій – БПП та «Народний фронт» зробити це буде вкрай важко.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський продовжує наполягати на пришвидшенні процедури вступу на посаду. Переможець президентських виборів бажає провести власну інавгурацію 19 травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?