Генпрокурор Рябошапка нарешті пояснив своє неочікуване рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Генпрокурор Рябошапка нарешті пояснив своє неочікуване рішення

Генпрокурор Рябошапка нарешті пояснив своє неочікуване рішення
Джерело:  УНН

Генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що військова прокуратура не відповідає міжнародним стандартам, а розслідувати військові злочини можуть і цивільні правоохоронці, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "УНН".

"Державне бюро розслідувань буде розслідувати ці злочини, а прокурори цивільні здійснюватимуть процесуальне керівництво і потім представництво в судах", - сказав він і додав, що у військових прокурорах немає необхідності.

 За словами генпрокурора, військова прокуратура - це, по-перше, невідповідність міжнародним стандартам.

"А по-друге, взагалі втрачено логіку існування військової прокуратури в Україні, тому що розслідування здійснюють цивільні особи - слідчі Державного бюро розслідувань. Процесуальне керівництво і підтримка державного обвинувачення в Луганську, у Донецьку, там, де конфлікт, здійснюються в багатьох випадках так само цивільними прокурорами. І немає ніякої особливості або специфіки для того, щоб ці люди носили погони і проходили військову службу", - зазначив генпрокурор.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Рябошапка заявив, що планує регулярно притягати до відповідальності високопоставлених чиновників і повернути державі максимальний обсяг вкрадених активів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?