Генпрокурор Венедіктова раптово змінила рішення щодо Порошенка - перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Генпрокурор Венедіктова раптово змінила рішення щодо Порошенка - перші подробиці

Генпрокурор Венедіктова раптово змінила рішення щодо Порошенка - перші подробиці

8 липня генпрокурорка України Ірина Венедіктова прийняла рішення про припинення досудового розслідування відносно колишнього президента Петра Порошенка у справі про призначення першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочко. Про це стало відомо в ході судового засідання Печерського суду, де сьогодні мали обрати запобіжний захід для Порошенка. Адвокат Порошенко Ілля Новіков повідомив, що Венедіктова підписала сьогодні відповідний документ, який був вручений захисту в ході судового засідання для ознайомлення. Це рішення, за його словами, стало досить несподіваним, так як напередодні Генпрокуратура вирішила продовжити слідство на три місяці, до 10 жовтня. В ході засідання прокурор у справі Порошенко також заявив, що обирати запобіжний захід Порошенко вже неможливо, так як розслідування завершено. Відповідну інформацію підтвердили і в Офісі ГПУ, передає ONLINE.UA з посиланням на УП.

"Пані Ірина Венедіктова, генеральна прокурорка, підписала сьогодні і нам вручили о 14:28 документ про закінчення досудового розслідування ... А вчора вночі було оголошено рішення про продовження строків слідства до 10 жовтня", - повідомив Новіков в соцмережі.

Адвокат Порошенко опублікував в соцмережі копію повідомлення ГБР про завершення досудового розслідування 7 липня, в якому значиться, що зібрані за час розслідування докази достатніми для складання обвинувального акта. При цьому адвокати експрезидента вимагають допиту генпрокурорки Ірини Венедіктової, щоб вона підтвердила, що підписала саме те, про що оголосили її підлеглі - постанову про завершення досудового розслідування у справі Порошенко.

За підсумками засідання суду, запобіжний захід Порошенко так і не обрали - суддя Вовк оголосив про рішення залишити без розгляду клопотання Офісу Генпрокурора, який наполягав на особистому зобов'язанні Порошенко в якості запобіжного заходу, а не на арешті, як було спочатку.

Нагадаємо, за версією слідства, Порошенко, перебуваючи на посаді президента України, в 2018 році, порушуючи закон схилив колишнього тоді головою СЗР Єгора Божка до призначення Семочко його першим заступником, що прокурори трактують як перевищення влади і службових повноважень. Спочатку в Офісі генпрокурора Ірини Венедіктової заявляли, що будуть вимагати для Порошенка арешту з можливістю внесення 10 млн грн застави, але на засіданні 18 червня раптово змінили свою позицію і просили відпустити його на час слідства під особисте зобов'язання до 10 липня.

Сьогодні Печерський суд продовжив термін досудового розслідування у справі до 10 жовтня і повинен був обрати запобіжний захід Порошенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Генпрокуратура вже закрила три справи проти Порошенка через відсутність складу злочину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?