Генпрокурорка Венедіктова назвала 3 версії пожежі у Харкові
Категорія
Події
Дата публікації

Генпрокурорка Венедіктова назвала 3 версії пожежі у Харкові

Генпрокурорка Венедіктова назвала 3 версії пожежі у Харкові
Джерело:  online.ua

22 січня очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова офіційно повідомила, що у Харкові затримали 4 людей, причетних до пожежі у будинку для літніх людей "Золотий час". За її словами, вдалося затримати власника домоволодіння, орендаря будинку та його дружину, а також адміністратора, який координував роботу "Золотого часу". Також глава ОГП назвала три основні версії пожежі, яка спалахнула 21 січня і забрала життя 15 людей. Такими даними гепрокурорка поділилася на своїй сторінці у Фейсбук, передає ONLINE.UA.

"Слідчим шляхом перевіряються такі основні версії:Пожежа виникла в наслідок підпалу (занесення стороннього вогню);Пожежа виникла внаслідок необережного поводження з вогнем в побуті та з електроприладами;Пожежа виникла в наслідок замикання електромережі.

Також прокуратура та ДБР розпочали провадження, в якому перевірять чи належним чином окремі службові особи ДСНС виконували свої обов‘язки з контролю за дотриманням правил пожежної безпеки на цьому об‘єкті", — повідомляє Ірина Венедіктова.

Вона також звернула увагу на те, що у затриманого власника пансіонату на ділянці одразу два будинки. На будівлю, у якій функціонував пансіонат для літніх людей, відсутні документи на введення в експлуатацію, і до неї без отримання спеціальних дозволів, передбачених законодавством, підключено електро- та газопостачання, шляхом під’єднання від комунікацій будинку, який належним чином оформлений.

"Під час першочергових слідчих дій у сусідньому офіційно оформленому будинку встановлена також діяльність так званого "реабілітаційного центру" для алко- та наркозалежних осіб. Підстави їх перебування та точна кількість встановлюється. Наразі слідчі дії тривають, допитуються інші працівники пансіонату, де відбулася пожежа, а також свідки, проводяться обшуки та огляд місця події із залученням експертів", — звітує очільниця ОГП.

Нагадаємо, 21 січня у Харкові у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, спалахнула пожежа на другому поверсі. На місці пожежі виявлено тіла 15 людей. 9 осіб працівники ДСНС змогли врятувати — їх зарзу ж госпіталізували до лікарень.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, в МВС оперативно відреагували на трагічну пожежу в будинку для літніх людей у Харкові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?