Генпрокурорка Венедіктова позивається до телеведучої Яніни Соколової
Категорія
Україна
Дата публікації

Генпрокурорка Венедіктова позивається до телеведучої Яніни Соколової

Генпрокурорка Венедіктова позивається до телеведучої Яніни Соколової
Джерело:  online.ua

Відома українська телеведуча Яніна Соколова повідомила, що очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова подала на неї до суду. Як стверджує журналістка, справа стосується інтерв‘ю "таємного агента НАБУ" Євгена Шевченка для програми "Соромно". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на допис Соколової у  Facebook.

Телеведуча нагадує, що в інтерв’ю йдеться про 6 млн доларів хабара за закриття справи проти колишнього міністра екології Миколи Злочевського. В інтерв‘ю Євген розповідає про роль Венедиктової у цьому процесі і про бажання генпрокурорки цю справу "загасити". Шевченко говорить прямим текстом, що "я стверджую, що Венедіктова брала хабар за це".

"Мені дивно, бачити позов пані генпрокурорки і по сумісництву «ока государєвого» проти мене як проти журналіста. Не знаю, чому я фігурую як "відповідач". Інтерв’ю - це спілкування журналіста з гостем. Моя справа питати. Відповідає в інтерв’ю гість. Ірино...Ви точно юрист? Тоді Ви маєте бути у курсі чинного законодавства щодо свободи слова і журналістської діяльності. Нагадаю: частиною третьою статті 15 Конституції України встановлено, що цензура в Україні заборонена", - зазначає Яніна Соколова.

Телеведуча публічно звернулася до Ірини Венедіктової та закликала припинити тиснути на журналістів, активістів і переслідувати їх в демократичній країні.

"Україна - не Росія. Спілкування з ОПЗЖ, які дали голоси за Ваше призначення бачу дається взнаки. На жаль.... Справу розглядатиме наш улюблений і судячи з інших справ й улюблений суд пані Венкдиктової - Печерський вже у квітні. Суддя - Писанець. Той славнозвісний, що виносив рішення по Riffmaster. Але всім, хто хоче закрити рота, я нагадаю. Ми не боїмося нікого. Нас неможливо купити чи залякати. Інакше нема сенсу працювати у цій професії. Ніхто нам не завадить працювати чесно. Хто б не був при владі. І скільки би позовів не подавали", - додала Соколова.

Також телеведуча опублікувала відомості про справу. Вона зазначена як співвідповідач разом з Шевченком та "ТОВ "ТРК "Інтеррадіо".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  НАБУ назвало причини провалу судів над Вовком з ОАСК.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?