Генпрокурорка Венедіктова терміново звернулася до усіх українців - у чому річ
Категорія
Політика
Дата публікації

Генпрокурорка Венедіктова терміново звернулася до усіх українців - у чому річ

Генпрокурорка Венедіктова терміново звернулася до усіх українців - у чому річ
Джерело:  online.ua

Очільниця Офісу Генерального прокурора Ірина Венедіктова поділилася з українцями важливими даними - вона заявила, що ОГП виконав ухвалу суду про закриття кримінального провадження, пов’язаного із збанкрутілим VAB банком, який належав Олегу Бахматюку. Генпрокурорка не приховує той факт, що вважає рішення суду, таким що підриває правоохоронну систему. За її словами, повний текст ухвали суду від 5 червня офіційно надійшов до Офісу Генпрокурора 24 червня. Наступного дня відомство виконало рішення. Про це Ірина Венедіктова розповіла на сторінці в соціальній мережі Фейсбук, передає ONLINE.UA.

"5 червня 2020 року ухвалою Печерського районного суду міста Києва Офіс Генерального прокурора зобов’язано розглянути клопотання про скасування постанови Першого заступника Генерального прокурора про скасування постанови про закриття кримінального провадження, пов’язаного із VAB банком, та СКАСУВАТИ ЇЇ. 24 червня 2020 року повний текст ухвали офіційно надійшов до Офісу Генерального прокурора", - розповідає Венедіктова.

Окрім того, вона звернула увагу українців на те, що 25 червня Офіс Генерального прокурора виконав ухвалу суду, оскільки рішення, постанови та ухвали суду підлягають виконанню всіма суб’єктами на всій території України. Стаття 129-1 Конституції України зазначає, що судове рішення є обов’язковим для виконання. Держава забезпечує виконання судового рішення. Це одна із основних засад судочинства.

"Прокуратура є частиною трикутника правосуддя (розділ 8 Конституції України) і не може нехтувати конституційними нормами, АЛЕ вважаю, щоподібні рішення судових інстанцій підривають загальні засади діяльності правоохоронної системи. Крім того, відповідно до ст. 303 КПК України немає підстав оскаржувати такі процесуальні рішення прокурора. Що ми маємо? З одного боку, згідно ст. 3 Закону України «Про прокуратуру» і ст. 36 КПК України забороняється втручання у професійну діяльність прокурора.
А, з іншого боку, та ж ст. 3 Закону України «Про прокуратуру» вимагає поваги до незалежності суддів та ЗАБОРОНЯЄ ПУБЛІЧНЕ ВИСЛОВЛЮВАННЯ СУМНІВІВ ЩОДО ПРАВОСУДНОСТІ СУДОВИХ РІШЕНЬ поза межами їх оскарження. В тексті ухвали суддя чітко прописав, що ухвала оскарженню не підлягає", - наголосила Венедіктова.

Також вона додала, що регулярно інформує суспільство про кроки Офісу Генерального прокурора, виконуючи вимоги щодо прозорості діяльності та вважає, що таке інформування у черговий раз не буде розцінене як тиск на суд.

Нагадаємо, що 11 листопада НАБУ та САП затримали 7 осіб, яких підозрюють у заволодінні 1,2 мільярда гривень стабілізаційного кредиту, наданого у 2014 році Національним банком України ПАТ "ВіЕйБі Банк".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 18 червня очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова виступила з вкрай неочікуваною заявою щодо Петра Порошенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?