Генпрокурорка Венедіктова терміново звернулася до всіх українців - в чому справа
Категорія
Політика
Дата публікації

Генпрокурорка Венедіктова терміново звернулася до всіх українців - в чому справа

Генпрокурорка Венедіктова терміново звернулася до всіх українців - в чому справа
Джерело:  online.ua

Керівниця Офісу Генерального прокурора Ірина Венедіктова поділилася з українцями важливими даними по справі експрезидента України Петра Порошенка, по якому напередодні відбулося засідання суду. Вона відповіла на претензії захисту Порошенко і запевнила, що не має "договорняків" з будь-якими політичними силами, а в справі політика керується виключно законом. Венедіктова підтвердила, що досудове розслідування у справі Порошенко завершено. В ході її розслідування зібрано достатньо доказів для повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого злочину. Санкція статті передбачає покарання від 7 до 10 років позбавлення волі. Про це Венедіктова повідомила у відеозверненні до українців, передає ONLINE.UA.

"Визнавши зібрані під час досудового розслідування докази достатніми для складання обвинувального акта, сьогодні підозрюваному, стороні захисту, а також потерпілій стороні ми відкрили доступ до матеріалів досудового розслідування. Далі - суд. Прокурорська тяганина зі справами повинна закінчуватися. Про обрання запобіжного заходу: суд і прокурори продемонстрували неупередженість і професіоналізм в процесуальної площині - запобіжний захід обрано для забезпечення поведінки підозрюваного під час досудового розслідування. Слідство завершено", - прокоментувала Венедіктова ситуацію.

Вона підкреслила, що сторона захисту на суді, як і протягом усього розслідування, усіляко намагалася затягнути процес, ставлячи під сумнів абсолютно все. Що стосується таємного рішення суду, який вночі прийняв рішення про продовження термінів попереднього розслідування, Венедіктова пояснила, що судове засідання було призначено ще на 6 липня, однак сторона захисту не з'явилася. За її словами, 7 липня о 14.00 засідання таки почалося, але адвокати заявили відвід судді та тільки після розгляду відводу о 18.30 розпочався розгляд основного клопотання по суті. Суд по ньому, за словами генпрокурорки, дійсно прийняв рішення майже о першій годині ночі.

Венедіктова додала, що чесно і незаангажовано виконує свою роботу і не відступить навіть під тиском від своєї головної функції - захищати закон.

"Боюся я? Ні. У мене немає «договорняків» з будь-якими політичними силами. У мене є зобов'язання перед державою та її громадянами - чесно, професійно і незаангажовано виконувати свою роботу. Дивись, Україно! Все можливо - недоторкані перестають бути недоторканними. Все це завдяки сміливим слідчим, прокурорам і суддям, які працюють, не дивлячись на величезний ресурс олігархів - гроші для підкупу правоохоронців, медіа для розгону відвертої брехні про неіснуючі фальсифікації і порушення. Навіть під таким тиском правоохоронна і судова системи виконують свою головну функцію - захищати закон. Не відступаємо!", - підсумувала генпрокурорка.

Нагадаємо, 10 червня прокурори Офісу генпрокурора за дорученням генпрокурора повідомили про підозру Порошенко. 18 червня суд мав обрати запобіжний захід колишньому президенту України, але засідання в останній момент перенесли на 1 липня. Крім того відомо, що керівниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова раптово змінила свою позицію щодо Порошенка - клопотання на арешт замінили, прокуратура попросила суддю відпустити політика під особисте зобов'язання.

У цій справі Порошенко підозрюють в тому, що він у 2018 році нібито схилив голову Служби зовнішньої розвідки до перевищення службових повноважень. Справа стосується призначення Сергія Семочко першим заступником голови Служби зовнішньої розвідки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що напередодні відбулося третє засідання щодо обрання запобіжного заходу Порошенко. Під час засідання стало відомо, що слідство у справі завершило досудове розслідування, тому обрати запобіжний захід стало неможливо. Про раптову зміну рішення Венедіктової у справі Порошенко повідомив його адвокат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?