Генпрокурорка Венедіктова ухвалила несподіване рішення - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Генпрокурорка Венедіктова ухвалила несподіване рішення - що сталося

Генпрокурорка Венедіктова ухвалила несподіване рішення - що сталося
Джерело:  online.ua

Очільник "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін поділився з українськими громадянами неочікуваною новиною - він звернув увагу на те, що колишній заступник головного військового прокурора Генпрокуратури Максим Якубовський, якого пов’язували з кумом очільника Кремля Володимира Путіна, Віктором Медведчуком, претендує на посаду заступника генпрокурора. За словами Шабуніна, Якубовський подав декларації про доходи за 2019 рік, у якій місцем роботи або місцем майбутньої роботи вказано Офіс генерального прокурора, а посаду, яку він займає чи на яку претендує, – заступник генерального прокурора. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на допис ЦПК.

Що важливо розуміти, на сайті ОГП немає інформації про призначення Якубовського, хоча Віталій Шабунін запевняє, що генпрокурорка Ірина Венедіктова вже призначила "юриста Медведчука" своїм заступником.

Окрім того, зазначається, що Максим Якубовський у 2015-2017 роках очолював військову прокуратуру Південного регіону, а в 2017-му став заступником головного військового прокурора Генеральної прокуратури України. За даними розслідування PROSUD, із прокуратурою пов’язане все професійне життя Максима Якубовського, крім двох років: з 2011 до 2013 рр він працював експертом Центру правових ініціатив "Правова держава", який пов’язаний із кумом Володимира Путіна – Віктором Медведчуком. Варто звернути увагу на те, що саме дворічною роботою в центрі Медведчука прокурор Якубовський пояснював походження своїх статків.

Що важливо розуміти, журналіст-розслідувач Дмитро Гнап ще 5 років тому опублікував відео, на якому Якубовський бере участь в заході "Українського вибору" Віктора Медведчука і каже, що "Ми, в "Українському виборі" вважаємо...". Крім того, він писав, що на офіційному профайлі юриста Якубовського на сайті Спілки адвокатів було вказано телефон, який збігався з номером телефону центрального офісу "Українського вибору" Медведчука.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Центр протидії корупції б’є на сполох через нову серйозну загрозу, про яку навіть не здогадуються українські громадяни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?