Команда Зеленського ухвалила неочікуване рішення щодо генпрокурорки Венедіктової
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Зеленського ухвалила неочікуване рішення щодо генпрокурорки Венедіктової

Команда Зеленського ухвалила неочікуване рішення щодо генпрокурорки Венедіктової
Джерело:  online.ua

Центр протидії корупції б'є на сполох через нову серйозну загрозу, про яку навіть не здогадуються українські громадяни - 27 серпня офіційно стало відомо про те, що народні обранці пропрезидентської партії "Слуги народу" зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №3009а, який дозволяє очільниці Офісу генерального прокурора Ірині Венедіктовій витребувати у НАБУ і САП матеріали справ. Варто звернути увагу на те, що наразі законопроєкт направлено на розгляд комітету. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ЦПК.

"Законопроєкт дозволить генеральному прокурору відбирати на перевірки собі будь-які справи НАБУ та САП: "Керівник органу прокуратури, прокурор вищого рівня уповноважений: вимагати для перевірки кримінальні провадження, документи, матеріали та інші відомості про вчинені кримінальні правопорушення, хід досудового розслідування, встановлення осіб, які вчинили кримінальні правопорушення", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що з підслідністі НАБУ мають намір прибрати ряд справ щодо незаконного збагачення, збільшивши його поріг в 10 разів. В Центрі протидії корупції вкотре звертають увагу українців та команди Володимира Зеленського на те, що НАБУ і САП є незалежними і втручання в їхню роботу навіть генпрокурора заборонене законом.

В ЦПК запевняють, що такі "витребування" можуть нести катастрофічні наслідки для справ топкорупції:

  • по-перше, це давній метод тиску на прокурора у справі;

  • по-друге, це метод розголошення матеріалів, про які фігурантам знати на певному етапі не можна.

Окрім того, антикорупціонери нагадують, що ініціатива нардепів порушує Меморандум з Міжнародним валютним фондом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що через місяць після того, як Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру скандальному голові Окружного адміністративного суду Києва Павлу Вовку, його заступнику Євгену Аблову і ще 5 суддям цього суду, генпрокурорка України Ірина Венедіктова підписала подання про їх відсторонення з посади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?