Венедіктова нарешті поставила крапку в резонансному скандалі - що вирішили
Категорія
Україна
Дата публікації

Венедіктова нарешті поставила крапку в резонансному скандалі - що вирішили

Венедіктова нарешті поставила крапку в резонансному скандалі - що вирішили
Джерело:  online.ua

Через місяць після того, як Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру скандальному голові Окружного адміністративного суду Києва Павлу Вовку, його заступнику Євгену Аблову і ще 5 суддям цього суду, генпрокурорка України Ірина Венедіктова підписала подання про їх відсторонення з посади. Таким чином Генпрокуратура поставила крапку в резонансному скандалі, оскільки після пред'явлнія підозр вищеназвані судді продовжували виходити на службу. Подання до Вищої ради правосуддя про тимчасове відсторонення від посади голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та його колег Венедіктова підписала 14 серпня. Це рішення вже прокоментував Павло Вовк, який назвав його "дуже хорошою новиною". Про це Вовк написав на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"Ми більше ніж будь-хто інший зацікавлені в тому, щоб НАБУ отримало можливість довести всі їх абсурдні звинувачення. Щоб вони не розповідали ЗМІ про те, що їм хтось заважає і що нас хтось "покриває". У НАБУ дуже хотіли , щоб прокурор підписала подання - прокурор підписала. Це насправді ніяк не вплине на розслідування", - запевняє Вовк.

Як відомо, 17 липня 2020 року, після оприлюднення другої частини "плівок Вовка", НАБУ повідомило про обшуки та вручення підозр голові, його заступнику та п'яти інших суддів ОАСК. Їх підозрюють в створенні злочинної організації на чолі з Вовком для захоплення держвлади. Записи розмов, оприлюднені НАБУ, Павло Вовк назвав сфальсифікованими, підкресливши, що у відставку не збирається.

За версією слідства, фактично зазначена організація брала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних еліт і бізнес кіл. Зокрема, для цього глава ОАСК використовував схему з надання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій або фізичних осіб до свого ж суду з подальшим "надшвидким" їх розглядом і з наперед визначеним результатом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Венедіктова заблокувала розслідування  у справі судді Вовка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?