Венедіктова заблокувала розслідування: генпрокурорка ухвалила неочікуване рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Венедіктова заблокувала розслідування: генпрокурорка ухвалила неочікуване рішення

Венедіктова заблокувала розслідування: генпрокурорка ухвалила неочікуване рішення

Українським журналістам вдалося дізнатися, що після оприлюднення другої частини "плівок Вовка" 17 липня Національне антикорупційне бюро України висунуло підозри одразу 12 фігурантам, однак зразу ж після цього очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова ліквідувала групу прокурорів у справі щодо Окружного адмінсуду Києва. Варто звернути увагу на те, що керівником групи був заступник генерального прокурора Андрій Любович. За словами анонімних джерел в ОГП, Напередодні ліквідації групи Любович і Венедіктова погодили вручення підозр 12 фігурантам розслідування. Серед тих, кому висунуто підозру, 8 суддів Окружного адміністративного суду Києва (включно з головою Павлом Вовком), голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк і кілька адвокатів, яких використовували в схемі подання підставних позовів. Про це інформує  ZN.UA  з посиланням на свої анонімні джерела, передає ONLINE.UA.

"Любович того ж дня поставив свій підпис під документом, згідно з яким розслідування справи Вовка та інших від СБУ повністю перейшло до НАБУ. Після зміни підслідності необхідною є і зміна групи прокурорів у кримінальному провадженні. Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький перебуває у відпустці, тож із наступними процесуальними діями, зокрема й вибором групи прокурорів САП, повинна визначитися генеральний прокурор. Лише САП може курирувати НАБУ, а отже і приймати рішення щодо звернення до Вищої ради правосуддя з проханням про відсторонення суддів ОАСК, яким висунуто підозру", - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, ззаступник генпрокурорки Любович в результаті зміни підслідності справи щодо ОАСК автоматично втратив вплив на перебіг розслідування, Венедіктова кардинально звузила коло повноважень свого заступника. Варто звернути увагу на те, що ідентичне рішення генпрокурорка вже ухвалювала, коли виводила за межі розслідування справи Катерини Гандзюк свого ексзаступника Віктора Трепака. Ба більше, глава ОГП почала вимагати, щоб Любович написав заяву про відставку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що НАБУ та САП повідомили про підозр у скандальному очільнику Окружного адміністративного суду Києва Павлу Вовку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?