НАБУ вручило підозру скандальному судді Вовку - усі деталі
Категорія
Політика
Дата публікації

НАБУ вручило підозру скандальному судді Вовку - усі деталі

НАБУ вручило підозру скандальному судді Вовку - усі деталі
Джерело:  online.ua

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру скандальному очільнику Окружного адміністративного суду Києва Павлу Вовку, його заступнику Євгену Аблову та ще 5 суддям цього суду. Згідно з останніми даними, суддів підозрюють у створенні злочинної організації та захопленні влади. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на повідомлення Центру протидії корупції у соціальних мережах.

Зазначимо, що 17 липня офіційно стало відомо про те, що в Окружному адмінсуді Києва проводять обшуки - про це заявила пресслужба суду. Серед озвучених підстав – нібито розслідування "справ Майдану". У преслужбі суду зазначили, що їхній голова Павло Вовк у відпустці. Цього ж дня в НАБУ повідомили, що дійсно здійснюють санкціоновані обшуки в приміщеннях Окружного адміністративного суду Києва, а також в Державній судовій адміністрації "для вилучення предметів, речей та документів, що можуть мати значення для кримінального провадження".

Що важливо розуміти, Окружний адмінсуд Києва відомий такими скандальними рішеннями як: про відсторонення в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, протиправність дій директора НАБУ Артема Ситника і нардепа Сергія Лещенка щодо розголошення інформації про Пола Манафорта, скасування рішення про націоналізацію "Приватбанку". Окрім того, наразі правоохоронці також розслідують справу про втручання керівництва Окружного адмінсуду в ухвалення рішень, вплив на роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів та організацію прийняття завідомо неправосудних рішень.

Варто звернути увагу на те, що Центр протидії корупції нещодавно звернувся до усіх українців з важливим попередженням — ЦПК заявив, що глава держави Володимир Зеленський вже підтримав голосування народних обранців за законопроєкт, який підриває незалежність Національного антикорупційного бюро. За словами антикорупціонерів, цим проєктом фактично можна буде звільнити директора НАБУ Артема Ситника.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 14 липня український парламент повинен був розглядати у першому читанні законопроєкт про додаткові підстави для звільнення голови НАБУ, однак цього не сталося.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?