Генпрокурорка Венедіктова ухвалила нове резонансне рішення та пішла проти НАБУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Генпрокурорка Венедіктова ухвалила нове резонансне рішення та пішла проти НАБУ

Генпрокурорка Венедіктова ухвалила нове резонансне рішення та пішла проти НАБУ
Джерело:  online.ua

15 жовтня стало відомо, що очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова відмовилась задовольнити скаргу детективів Національного антикорупційного бюро і скасувати постанову про закриття справи Роттердам +. Такими даними поділилися активісти Центру протидії корупції на своїй сторінці у Telegram. За їхніми словами, саме 15 жовтня у Вищому антикорупційному суді відбулось чергове засідання щодо відновлення справи Роттердам+ за скаргою ЦПК, під час якого антикорупціонерам заявили, що генпрокурорка Венедіктова відмовила детективам НАБУ у задоволенні скарги на постанову про закриття справи. Окрім того, вдалося дізнатися, чому чиновниця ухвалила це рішення. Підстава для відмови формальна: відсутність матеріалів кримінального провадження, передає ONLINE.UA.

"15 жовтня суд перейшов до дослідження першої експертизи, яка проводилася СБУ і встановила збитки майже на 19 млрд грн. Саме після цієї експертизи були пред'явлені підозри у справі.Прокурор САП Віталій Пономаренко підтвердив, що згадана експертиза є належним і допустимим доказом і вона дійсно встановила наявність потенційних збитків, але це не завадило йому ухвалити постанову про закриття справи. Наступне засідання відбудеться 27 жовтня", — йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, ще в серпні прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Пономаренко, який керує справою з боку САП, вніс постанову про закриття справи Роттердам +. Згодом Вищий антикорупційний суд відмовив колишньому депутату Чумаку у задоволенні скарги на постанову прокурора САП Пономаренка про закриття провадження у справі Роттердам +.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно справа щодо умисного завищення ціни вугілля й електроенергії за формулою Роттердам+ поповнилася результатами нової експертизи. В підсумках цього аналізу наголошуються, що український бюджет втратив до 40 мільярдів гривень через реалізацію схеми.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський неочікувано для всіх пообіцяв звільнити генпрокурорку України Ірину Венедіктову, однак за однієї умови.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?