Генпрокурорка Венедіктова записала екстрене звернення до українців - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Генпрокурорка Венедіктова записала екстрене звернення до українців - що сталося

Генпрокурорка Венедіктова записала екстрене звернення до українців - що сталося
Джерело:  online.ua

Скандал навколо колишнього президента України Петра Порошенка набирає обертів. Так, нещодавно стало відомо, що очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова записала термінове відеозвернення до українських громадян, під час якого поскаржилася на тиск на неї з боку чинного народного обранця та лідера "Європейської солідарності" Петра Порошенка щодо повторного повідомлення про підозру. Ірина Венедіктова вирішила нагадати, що генпрокурор має всі законні підстави доручити іншим прокурорам здійснити письмове повідомлення про підозру. Вона також уточнила, що це передбачено частиною 2 статті 481 Кримінального процесуального кодексу України, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт ОГП.

Окрім того, Ірина Венедіктова звернула увагу на те, що після відмови отримувати документи, колишній президент разом із колегами по фракції, адвокатами і охоронцями прийшов до приміщення Офісу Генерального прокурора.

"При цьому під приводом невідкладного прийому щодо розслідування низки кримінальних проваджень парламентарі просто увірвалися до мого кабінету, пошкодивши речі працівникам охорони. Тому неправомірним є і тиск на генерального прокурора вимагати повторно повідомити про підозру, що фактично означає повторне вчинення процесуальної дії, яка вже була виконана в присутності адвокатів депутата в приміщенні ДБР", - наголосила генпрокурорка.

Ірина Венедіктова звернула увагу на те, що повідомлення про підозру відправлене Порошенку поштою. Згодом вона ініціює обрання запобіжного заходу в суді.

Як відомо, захист колишнього президента не втомлюється повторювати, що повідомлення про підозру нардепові має вручати особисто генпрокурор. Саме тому очільник "ЄС" навіть прибув до Офісу Венедіктової.

"Звертаюся до Ірини Венедіктової: якщо є будь-які підстави для підозри, не позбавляйте нас конституційних прав захисту. Захисту не Порошенка, а захисту верховенства права і демократії в Україні. Не повертайте Україну до часів Януковича! Наголошую, якщо є щось – пред’являйте!", - заявив 10 червня Порошенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що декілька днів тому глава ОГП  Ірина Венедіктова запевнила українців,  що вже готова підписати підозри нардеп, в тому числі й експрезиденту України Петру Порошенку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?