Я готова - генпрокурорка Венедіктова раптово звернулася до українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Я готова - генпрокурорка Венедіктова раптово звернулася до українців

Я готова - генпрокурорка Венедіктова раптово звернулася до українців

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова виступила з гучною заявою - вона стверджує, що абсолютно готова підписати підозри народним обранцям, в тому числі й колишньому президенту України Петру Порошенку, за наявності підстав і достатніх доказів. Окрім того, генпрокурорка звернула увагу українців на те, що 17 справ щодо Порошенка відкрив її попередник Руслан Рябошапка, ще 4 – відкрила вона (три за рішенням суду, одне за заявою нардепа Андрія Деркача). Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  "Українські новини".

"За наявності підстав і достатніх доказів у мене немає проблем підписати підозру чинним народним депутатам. Я не слабка людина і я це зроблю в чітко регламентований законом спосіб", - заявила  Ірина Венедіктова.

Журналіст поцікавився в очільниці Офісу генерального прокурора, чи є наразі підстави для оголошення підозри п'ятому президенту. Глава ОГП наголосила, що поки триває розслідування, однак "так чи інакше, прийде час приймати законні процесуальні рішення, і вони будуть різні".

Варто нагадати, що 19 травня депутат Андрій Деркач неочікувано для всіх опублікував аудіоматеріали, які, як він сам стверджує, свідчать про вплив колишнього віцепрезидента США Джозефа Байдена на п'ятого президента України Петра Порошенка. Політична сила останньо почала стверджувати, що оприлюднені аудіофрагменти "сфабриковані заради дискредитації України і штучного її втягнення в американську виборчу кампанію". Окрім того, там заявили, що одним із завдань пресконференції Деркача "є лобіювання інтересів олігарха Коломойського", мовляв, "очевидно Приватбанк – це винагорода за участь у цій російській провокації". Що важливо розуміти, Офіс генпрокурора через "плівки Деркача" завів на Порошенка ще одну справу про "держзраду".

Також нещодавно стало відомо, що глава ОГП Ірина Венедіктова 28 травня ініціювала службове розслідування щодо дій очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 6 червня генпрокурорка України Ірина Венедіктова записала термінове звернення до українців, в якому розкрила недоліки діяльності прокуратури - важливі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?