Генсек НАТО оцінив ймовірність використання Путіним ядерної зброї
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек НАТО оцінив ймовірність використання Путіним ядерної зброї

Генсек НАТО оцінив ймовірність використання Путіним ядерної зброї
Джерело:  online.ua

Очільник Альянсу Єнс Столтенберг офіційно повідомив, що з початку війни в Україні керівництво НАТО не фіксує жодних змін у ядерній стратегії російського диктатора Володимира Путіна.

Джерело:  Welt

У НАТО не бачать ознак використання РФ ядерної зброї

Ми чуємо загрозливу ядерну риторику російського керівництва. Це безвідповідально і необдумано. Ядерну війну неможливо виграти і ніколи не слід вести, в тому числі в Росії. З початку війни в Україні 24 лютого НАТО не відчуло жодних змін у ядерній стратегії Росії, - наголосив генсек НАТО.

Журналісти поцікавилися у Єнса Столтенберга, чи змінився рівень готовності російських ядерних сил.

Ні, у нас немає жодних ознак цього, - відповів політик.

Єнс Столтенберг нагадав міжнародній спільноті про те, що у Альянса є право допомогати Україні, яка у свою чергу має право себе захищати.

Єнс Столтенберг (фото - nato.int)

Наше завдання – мінімізувати цей ризик (застосування ядерної зброї – ред.). НАТО – найсильніший альянс у світі. І наш меседж зрозумілий: якби була використана ядерна зброя, то з усіх боків були б лише переможені, – підкреслив політик.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба озвучив припущення, що Володимир Путін вдається до погроз ядерною зброєю через невдачі у війні проти України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?