Генсек НАТО зважився на неочікуване рішення та раптово звернувся до Грузії
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек НАТО зважився на неочікуване рішення та раптово звернувся до Грузії

Генсек НАТО зважився на неочікуване рішення та раптово звернувся до Грузії
Джерело:  online.ua

Останні шокуючі події на міжнародній арені змусили керівництво НАТО переглянути свої плани на майбутнє - загроза ймовірної повномасштабної війни призвела до того, що генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг 29 вересня екстрено закликав владу Грузії використовувати всі можливості для зближення з блоком і прискорити підготовку до членства. З такою гучною заявою він виступив в ході перемовин з прем’єром Грузії Гіоргі Гахарією в Брюсселі. Окрім того, Столтенберг звернув увагу на те, Грузія є одним з найважливіших партнерів НАТО, який сприяє спільній безпеці Альянсу у багатьох відношеннях, у тому числі завдяки участі в навчальній місії НАТО в Афганістані. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт блоку.

"Ми всі можемо пишатися тим, що робимо разом, і ви можете пишатися своїм внеском у нашу загальну безпеку та внеском у наші місії та операції", - підкреслив генсек.

Єнс Столтенберг вкотре нагадав про те, що на початку цього року союзники домовилися ще більше зміцнити партнерство НАТО-Грузія. Він заявив, що Альянс вітає прогрес, досягнутий Грузією в проведенні реформ, у модернізації збройних сил і зміцненні демократії.

"І я закликаю вас продовжувати повною мірою використовувати всі можливості для зближення з НАТО. І готуватися до членства. Ми розраховуємо на те, що Грузія забезпечить проведення виборів наступного місяця відповідно до найвищих міжнародних стандартів. Це важливо і для Грузії, і для НАТО", - сказав Столтенберг.

Не можна не звернути увагу на те, що заклики Грузії до членства в таких формулюваннях в риториці генсека Альянсу раніше не з’являлися. Що важливо розуміти, блок визнає прагнення Грузії до членства в Альянсі – так само як і у випадку України. Як уже згадувалося нещодавно, керівництво НАТО вирішило на саміті в Бухаресті в 2008 році, що Україна та Грузія будуть членами Альянсу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 29 вересня влада РФ та Білорусі розпочала термінове обговорення дорожніх карт по інтеграції в так званій Союзній державі - усі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?