Люди Путіна та Лукашенка розпочали термінові переговори по інтеграції
Категорія
Політика
Дата публікації

Люди Путіна та Лукашенка розпочали термінові переговори по інтеграції

Люди Путіна та Лукашенка розпочали термінові переговори по інтеграції
Джерело:  online.ua

29 вересня офіційно стало відомо, що команди президента РФ Володимира Путіна та білоруського диктатора Олександра Лукашенка розпочали термінове обговорення дорожніх карт по інтеграції в так званій Союзній державі. Про це розповів посол Білорусі в Росії Володимир Семашко з полів пленарного засідання VII Форуму регіонів Білорусі та Росії. Окрім того, цю інформацію також підтвердив сам російський глава Володимир Путін. Він відверто зізнався, що обидві країни зараз цілеспрямовано реалізують договір про створення Союзної держави. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Белта" та "ТАСС".

"Можна так сказати (що відновився діалог по дорожніх картах – ред.). Було 30 карт, 28 з половиною з них погоджено. Були якісь моменти щодо ціни на газ і компенсації податкового маневру по нафті. Ці карти вимагають більш детального обговорення, решта все погоджено. Там якісь терміни були? Ми повинні були ввести певні норми, міжурядової угоди з 1 січня 2020 року, а сьогодні вже, слава богу, жовтень настає. Все дещо зрушиться по часу", - розповів Володимир Семашко.

Окрім того, білоруський дипломат звернув увагу на те, що перший віце-прем'єр Білорусі Микола Снопков був в Москві минулого тижня і там зустрічався з віце-прем'єром РФ Олексієм Оверчуком.

Варто нагадати про те, що Союзна держава - конфедеративний союз Російської Федерації та Республіки Білорусь з поетапно організовуваним єдиним політичним, економічним, військовим, митним, валютним, юридичним, гуманітарним та культурним простором. Що важливо розуміти, ще 2 квітня 1996 року було підписано угоду про створення "глибоко інтегрованої політично та економічно" Спільноти Росії і Білорусі.

Уже у 1997 році цю спільноту було перетворено на Союз Білорусі та Росії. В обох угодах йшлося про збереження державного суверенітету обох сторін, але узгодження зовнішньої політики, а також глибоку економічну інтеграцію і навіть, відповідно до Статуту та Договору про Союз Білорусі та Росії, єдине громадянство. У грудні 1999 році було підписано договір про створення Союзної Держави.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін знову кинувся захищати Олександра Лукашенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?