Генсек ООН попросив про особисті зустрічі з Зеленським і Путіним
Категорія
Світ
Дата публікації

Генсек ООН попросив про особисті зустрічі з Зеленським і Путіним

Генсек ООН попросив про особисті зустрічі з Зеленським і Путіним
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш попросив президента Росії Володимира Путіна та президента України Володимира Зеленського прийняти його для обговорення кроків щодо встановлення миру.

Джерело: Reuters

Генсек ООН хоче особистих зустрічей з Путіним та Зеленським

Речник ООН Стефан Дюжаррік повідомив, що у вівторок вдень до постійних представництв Росії та України були передані окремі листи із проханням прийняти Гутерріша в Москві та Києві.

Генеральний секретар сказав, що в цей момент великої небезпеки та наслідків він хотів би обговорити термінові кроки для досягнення миру в Україні та майбутнього багатосторонності на основі Статуту Організації Об’єднаних Націй та міжнародного права, – сказав Дюжаррік.

Гутерріш у вівторок закликав до чотириденної великодньої гуманітарної паузи в бойових діях в Україні, щоб забезпечити безпечний прохід мирних жителів із зон конфлікту та доставку гуманітарної допомоги до сильно постраждалих районів.

Вторгнення Москви в Україну, найбільший напад на європейську державу з 1945 року, забрав життя та поранив тисячі людей.

Гутерріш сказав, що сьогодні в Україні понад 12 мільйонів людей потребують гуманітарної допомоги.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?