Генсек ООН заявив про "критичний" прогрес щодо експорту зерна з України
Категорія
Світ
Дата публікації

Генсек ООН заявив про "критичний" прогрес щодо експорту зерна з України

Генсек ООН заявив про "критичний" прогрес щодо експорту зерна з України
Джерело:  online.ua

За словами генсека ООН Антоніу Гутерреша, під час чотиристоронньої зустрічі в Стамбулі сторони досягли "критичного" прогресу щодо питання експорту зерна з України морським шляхом.

Джерело: "ЄП"

ООН повідомляє про "критичний" прогрес щодо експорту зерна з України

Сьогодні ми побачили критичний крок уперед для забезпечення безпечного експорту українського збіжжя Чорним морем, – наголосив генсек НАТО, зазначивши, що "ми побачили проблиск надії".

Він також додав, що учасники перемовин у Стамбулі поки не підписали угоди, однак домовилися працювати над нею. Як стверджує Гутерреш, сторони ще повинні домовитися про технічні деталі експорту зерна.

Гутерреш подякував офіційній Анкарі за посередницькі зусилля, а також російським і українським посадовцям – "за конструктивну роботу".

Антоніу Гутерреш (фото — flickr.com)

Сьогодні – важливий і суттєвий крок на шляху укладання угоди, – заявив очільник ООН і зазначив, що наступна зустріч щодо питання вивезення зерна відбудеться наступного тижня.

Як уже повідомив очільник Міністерства оборони Туреччини Хулусі Акар, учасники перемовин у Стамбулі 13 липня дійшли згоди щодо створення координаційного центру з експорту українського зерна морським шляхом, а відповідна угода буде підписана наступного тижня.

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба публічно попередив, що експорт зерна з українських портів не відновиться без гарантій безпеки для судновласників, вантажовласників і України як незалежної держави.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?