Генштаб назвав головні умови завершення боїв на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Генштаб назвав головні умови завершення боїв на Донбасі

Генштаб назвав головні умови завершення боїв на Донбасі
Джерело:  hi.Tech

Очільник Генштабу Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що бойові дії на Донбасі будуть завершені за умови звільнення всіх українських полонених, повного взяття під контроль України окупованих територій і державного кордону з Російською Федерацією. Про це він розповів в інтерв'ю виданню "hi.Tech .UA", передає ONLINE.UA.

"Бойові дії на Донбасі повинні бути завершені виключно за умови звільнення всіх українських заручників і полонених, повного взяття під контроль України окупованих наразі територій і відповідних ділянок державного кордону з Російською Федерацією", - заявив Хомчак.

 За його словами, питання переговорів входить у компетенцію політичного керівництва країни, в той же час українська армія здатна підтримати сприятливі умови для стримування агресора і забезпечення переговорного процесу в "нормандському форматі" з метою завершення збройного конфлікту політико-дипломатичним шляхом.

 Також у Хомчака поцікавилися, чи потрібно пов'язувати врегулювання війни на Донбасі з питанням Криму.

"Щодо Криму, тут іншої позиції бути не може: Крим - це Україна. Шляхи його звільнення і повноцінного повернення до складу нашої держави, крім фактора чисто військового, мають значний інформаційний та політичний підтекст і повинні розглядатися в комплексі з можливим залученням міжнародних партнерів", - відповів він.

Як повідомляв ONLINE.UA, начальник Генерального штабу ЗСУ Руслан  Хомчак стверджує, що не знав президента Володимира Зеленського до виборів.  За його словами, вони особисто познайомилися після його перемоги у другому турі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?