Генштаб України відфутболив Росію з її криками про зброю
Категорія
Світ
Дата публікації

Генштаб України відфутболив Росію з її криками про зброю

Генштаб України відфутболив Росію з її криками про зброю

У Генеральному штабі Збройних сил України відповіли на обурення офіційного представника МЗС Росії Марії Захарової з приводу надання Канадою військової допомоги Києву і нібито постачання боєприпасів українським військовим.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
«Ми також із серйозною стурбованістю сприйняли рішення Канади про продовження військової місії в Україні. В її рамках канадські інструктори займаються на українських полігонах так званим натаскуванням українських військовослужбовців для подальшої відправки на Донбас», - сказала Захарова.
Речник МЗС РФ зазначила, що подібні рішення канадського уряду «є вкрай небезпечними» і заважають «політичному врегулюванню».
«Більш того, за наявними у нас даними, інструкторами не обмежується. Канадці розпочали постачання для ЗСУ боєприпасів», - додала вона.
Читайте також: Чиновниц я Путіна відзначилася новим "наїздом" на європейців
За її словами, замість того, «щоб чинити тиск на Київ, змусити його повністю виконати зобов'язання за Мінськими угодами, Оттава підіграє прихильникам силового вирішення ситуації на Донбасі і потурає продовженню кровопролиття». Захарова також заявила, що наслідки від такої політики «будуть на совісті» канадців.
У Генеральному штабі Збройних сил України назвали неправдивою заяву Захарової про те, що Канада нібито надає боєприпаси Україні.
"Це не відповідає дійсності. Ця заява - не що інше, як цинічна брехня", - цитує Інтерфакс-Україна начальника прес-служби Генштабу ЗСУ Богдана Сеника.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Канаді вирішили продовжити роботу місії Unifier, в рамках якої здійснюється підготовка українських військовослужбовців, до березня 2019 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?